USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.90 41.10
  • PLN 10.26 10.44

У Луцьку просять освітлити архітектурні пам'ятки

3 Січня 2020 08:00
Навіть в період новорічних свят історична частина Луцька – в пітьмі: у місті відсутній ґрунтовний і послідовний підхід до підсвічування пам’ятних і важливих для міста об’єктів.

На цьому наголошує у петиції журналіст Юрій Горбач, пише Конкурент.

Із його слів, у європейських містах організовують та проводять нічні екскурсії. А в Луцьку це неможливо, бо нема що показувати – навіть основні пам’ятки або підсвічуються дуже убого, незбалансовано, або не підсвічуються взагалі.

«Заїхав в історичну частину – замок в темряві, костелу не видно, кірхи тим більше. Натомість, деякі сучасні приватні, комерційні будівлі виглядають і підсвічуються значно привабливіше, ніж пам’ятки національного і місцевого значення. Торік мені вдалося побачити прибалтійські столиці в нічну пору. І це вражає. Чому Луцьк досі до цього не дійшов і не зрозумів, що нічним містом теж можна заманювати туристів, – загадка», – пише він у фейсбуці.

Юрій Горбач переконаний, що гарне і якісне підсвічування пам’яток архітектури, пам’ятників додатково зацікавлюватиме туристів, сприятиме розвитку туризму в місті.

«Тому в місті необхідно розробити положення про підсвічування усіх пам’яток національного та місцевого значення, пам’ятників та знакових для міста споруд, території ДІКЗ «Старий Луцьк», в якому закріпити базові вимоги до влаштування такого підсвічування. Після напрацювання положення провести необхідне технічне оснащення об’єктів, при потребі – із залученням експертів, дизайнерів», – зазначає він.

Відтак журналіст просить підтримати петицію. До завершення голосування залишилося 14 днів.

Як приклад – фото прибалтійських столиць.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
нострадамус Показати IP 3 Січня 2020 09:30
а ще освітлити вулицю Трутовского ( на початку) та вулицю Лисенка!...
Всезнайко Показати IP 3 Січня 2020 09:43
Але в першу чергу освітити трамплін імені бандери, що напроти РАГСу... То вже пам"ятка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus