USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У Луцьку вшанували пам’ять героїв Крут

29 Січня 2024 14:46
Щороку 29 січня кожен українець схиляє голову перед пам’яттю про тих, хто в далекому 1918 році боронив незалежність України ціною власного життя. Цього дня згадують 300 київських студентів, які, захищаючи підступи до Києва, вступили у нерівний бій із армією більшовиків на залізничній станції Крути в Чернігівській області.

У День пам’яті Героїв Крут у Луцьку відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку полеглим у боротьбі за незалежність України під час української революції 1917-1921 років, встановленого на вулиці Героїв Крут, інформують у міськраді.

Читати ще: «Є чого повчитися у тих хлопців» – лучани про Героїв Крут

Із нагоди 106-ї річниці битви під Крутами тут відбулася поминальна молитва за загиблими студентами та покладання квітів за участю Луцького міського голови Ігоря Поліщука, представників обласної влади, правоохоронних органів, підрозділів ЗСУ та громадськості.

Під час акції зазначалося, що українські курсанти під Крутами віддали життя, але захистили незалежність і вибороли міжнародне визнання для молодої Української держави. «Вшановуючи пам’ять героїв Крут, ми шануємо свою історію та підтримуємо нашу армію. Подвиг героїв Крут – символ незламності нашого народу, що надихає сьогоднішніх захисників України», – зазначив міський голова Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus