USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

У Лимані вже ексгумували тіла 35 військових та 152 цивільних

17 Жовтня 2022 15:50
У деокупованому Лимані на Донеччині станом на 17 жовтня ексгумували тіла 35 військових та 152 цивільних.

Про це повідомив пресофіцер поліції Донецької області Олександра Гаврилко на брифінгу, передає Укрінформ.

«Тіла 34 військовослужбовців ЗСУ були ексгумовані в Лимані, також за останню добу тіло ще одного військовослужбовця, але це була окрема могила на території міста. Що стосується цивільних, то 152 цивільні ексгумовані – це і з масових, і з поодиноких поховань», – сказала вона.

За словами Гаврилко, на місцях поховань продовжують працювати слідчі, і щодня кількість виявлених тіл збільшується.

Пресофіцер поліції поінформувала, що там, де були поховані воїни ЗСУ, роботи з ексгумації завершені, на місці масового поховання цивільних ще працюють експерти. За попередніми даними, недослідженими залишаються близько 40 могил, за добу вдається ексгумувати тіла з 12-14 поховань.

Гаврилко зазначила, що більшість ексгумованих тіл мають ознаки загибелі від мінно-вибухових травм, тобто внаслідок обстрілів, частина – природної смерті, є й тіла з ознаками вогнепальних поранень. Експерти працюють з відібраними матеріалами.

За словами пресофіцера, до слідчих звертаються місцеві мешканці, які повідомляють, що у похованні можуть бути їхні родичі. Вони погоджуються на забір біоматеріалу, аби фахівці могли ідентифікувати тіла. Наразі 88 зразків відправлені на експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus