USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У селі неподалік Луцька п’яний водій Ford хотів відкупитися від поліції за тисячу, а заплатить 34 тис. грн штрафу

11 Лютого 2023 22:47
Водій легковика, якого спіймали у селі Кульчин під Луцьком в стані алкогольного сп’яніння, заплатить 34 тисячі гривень штрафу за спробу дати хабар поліцейським.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Злочин трапився 12 червня минулого року вранці. Водія Ford Mondeo Анатолія З., який перебував у стані алкогольного сп’яніння, поліцейські виявили на вулиці Незалежності поблизу легковика. Порушник намагався «порішати» з поліцейськими, запропонувавши їм тисячу гривень та поклавши гроші між передніми сидіннями службового автомобіля.

Під час розгляду справи водій визнав свою вину частково. Він розповів, що стояв біля свого авто, коли раптово до нього під'їхали працівники поліції та повідомили йому, що він перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Чоловік ствердив, що напередодні увечері він випив пива, наголосивши, що за кермо не сідав, про що й повідомив інспекторам. З його слів, поліцейські почали погрожувати йому: якщо відмовиться пройти тест на стан сп'яніння, вони під примусом відвезуть його до наркодипансеру. Не бажаючи їхати до диспансеру та відчуваючи тиск з боку працівників поліції, він вирішив надати їм кошти.

Інспектори, своєю чергою, розповіли у суді, що прибувши за адресою, вони помітили автомобіль, який перебував у русі, а згодом зупинився на узбіччі. З авто вийшов водій, зовнішні ознаки якого вказували на факт перебування в стані алкогольного сп'яніння. Тому вони вирішили запропонувати пройти процедуру огляду з допомогою пристрою «Драгер». Водій почав відмовлятись, стверджуючи спочатку, що не перебував за кермом, згодом – що не вживав алкогольних напоїв, а в подальшому ствердив, що вживав вчора.

Після відмови від проходження огляду йому було запропоновано проїхати до лікарні, щоб здати аналізи, однак водій також відмовився та запропонував «домовитись». Інспектор роз'яснив, що за такі пропозиції передбачена кримінальна відповідальність, встановлена законом. Однак водій пішов до свого автомобіля, взяв щось, після чого попрямував до службового автомобіля та поклав тисячу гривень між передніми сидіннями службового автомобіля. Після цього поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

Свої слова інспектори підтвердили записами з бодікамер. Тому суд у підсумку оштрафував хабарника на 34 тисячі гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ковельчанин Показати IP 12 Лютого 2023 09:09
От макоїд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus