USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У справі проти волинського бійця – новий прокурор

25 Грудня 2015 21:15
У справі проти бійця 51-ї ОМБр Максима Силюка з’явився новий прокурор – Олег Балакунець.

Про це повідомляє Буг.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про судилище над бійцем, коли прокуратура півроку шукає винних. Так, боєць колишньої 51-ої ОМБ пройшов судове засідання у Володимирі-Волинському, під час якого з нього зняли кримінальне обвинувачення через залишення військової частини. Втім, військова прокуратура домоглася апеляції й повторного суду. Під час минулого судового засідання свідок звинувачення заплутався у показах.

Цього разу сторона обвинувачення презентувала себе у військовій формі, однак вразила всіх некомпетентністю у справі. У своє виправдання прокурор сказав, що матеріали обвинувального акту бачить 15 хвилин, тому важко орієнтується. Довгоочікуваний свідок Чембулаткін так і не з’явився на відеоконференцію, тому досліджували письмові докази.

Як розповів адвокат Максима Василь Нагорний, увечері 24-го грудня йому зателефонували та повідомили, що судове засідання відкладають. Причина – хвороба прокурора.

“Інтуїтивно чомусь вирішив їхати – і не прогадав. Після прибуття в суд з’ясував, що прокурор доїжджає до Володимира-Волинського. Правда, новий”, – розповів правозахисник.

Із запізненням, однак у військовій формі, з’явився представник сторони обвинувачення Олег Балакунець. Адвокат, прокурор та суддя перед початком засідання провели попередню нараду. Відтак, судове засідання розпочалося із затримкою у годину.

Однак і після наради суд не розпочався. Балакунець прибув, але без постанови про його включення до складу групи прокурорів. За 15 хвилин прокурор намагався ознайомитися із матеріалами справи, однак під час засідання стало зрозуміло, що йому це не вдалося.

Фактично жоден із названих аркушів обвинувального акту чітко представити та аргументувати в суді він не зміг. Купа досліджених повідомлень, пояснень, довідок, списків не дала в результаті жодної ясності у справі. Остаточно розгубився пан Балакунець при дослідженні книги вечірньої повірки військовослужбовців із 4-ї зенітно-ракетної батареї. Обвинувачення не змогло навіть відповісти на уточнювальне запитання судді, за який місяць подані аркуші з книги.

Перерву у судовому засіданні змушені були зробити через те, що прокурор знову ж згубив нитку доказовості, у яку військову частину мав прибути Максим Силюк водієм, оскільки із витягу з наказу командира виходило, що “у Ковельський МВК”.

Після перерви ситуація щодо володіння матеріалами справи обвинуваченням не змінилася. Тому розгляд справи знову відклали. Чергове засідання призначили на 28-е січня 2016-го року. Нагадаємо, справа тягнеться із квітня 2015-го.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
БОЄЦЬ АТО Показати IP 25 Грудня 2015 22:46
КІНЧАЙТЕ ЦЮ СУДОВУ комедію.ДАЙТЕ спокій хлопцеві а самі йдіть на передову де свистять кулі.АЛЕ захопіть і памперси та переносний туалетик на всякий випадок .
Шурик Показати IP 25 Грудня 2015 23:45
Шкода військового..бачив пекло а дома під суд попав( Як на мене низький уклін захистникові та хай іде діточок робити і виховувати але не позповідати їм про жахіття ато та як нас дкржава має.
Анатоль_ Показати IP 26 Грудня 2015 00:03
Дадуть пару років, а потім по амністії випустять
Ая Показати IP 26 Грудня 2015 03:08
підозрюю, що якийсь неудачник "камандир" хоче приховати свою непридатність до військової служби і тому так завзято хоче засвітитись коштом знищення долі молодої людини. Ганьба таким командирам!
дідо Показати IP 26 Грудня 2015 06:57
Цей прокурор нормальний пацан, тільки тиснуть на прокуратуру генерали з Києва. Свою бездарність зочуть перекласти на простих солдат.
оксана Показати IP 26 Грудня 2015 08:04
З таким адвокатом не дадуть.
Нагорному Показати IP 26 Грудня 2015 09:16
Пане адвокат, син Філюка (той що голова апеляційного суду) вже проходить службу на посаді слідчого військової прокуратури Луцького гарнізону, щоб не попадати вам на очі - перебуває у слідчій групі в Києві, так що думайте, яке рішення суд прийме (Атакуй не атакуй, все равно получишь .х....).
це жах Показати IP 26 Грудня 2015 12:57
судять за те що не захотів добровільно померти за мільони злодіів.адвокат пан Василь та боець іздять на володимирській 95 квартал за своі кошти а особи що грають судью та прокурора мабуть гроші за це отримують які так необхідні на війні але підуть олігархам на цвяхі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus