USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У центрі Луцька горить Вифлеємський вогонь

9 Січня 2016 14:40
В обласному центрі розпочався дводенний етно-фестиваль «Різдво у Луцьку».

Традиційно, на різдвяні свята на Театральному майдані лунають народні колядки у виконанні творчих колективів міста.

Першого фестивального дня, сьогодні, 9 січня, на головній сцені міста запалили велику свічу. Нагадаємо, найбільшу в Україні свічу створили члени братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан». Віск на її виготовлення пасічники збирали цілий рік, проте, результат виявився вартий того: висота свічки становить 1 метр 75 сантиметрів, а вага сягала 80 кілограмів.

Воскову свічу зберігали у Юріївському храмі Луцька. Її виготовили ще у 2007 році і вона встигла за цей час об’їхати чимало міст України і повернутись на Волинь. Її вогонь буде прикрашати свято протягом двох днів.
Вифлеємський вогонь для дійства передали луцькі пластуни пластуни, які щороку зустрічають благодатний вогонь на українському кордоні.

Метою етно-фестивалю «Різдво у Луцьку» є популяризація народних українських різдвяних традицій, звичаїв та обрядів. У ці дні на центральній площі міста лунатимуть колядки, українські традиційні пісні. Також лучан частуватимуть стравами святкового столу та іншими смаколиками. Діятиме і різдвяний ярмарок, де всі охочі можуть придбати не тільки глиняний посуд з традиційними орнаментами, але й вишиванки та іншу сувенірну продукцію.
Цей захід нагадує лучанам, що волинська земля багата власними традиціями, закликає не забувати про своє коріння. Такі фольклорні фестивалі часто спонукають до допомоги ближньому та єднання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus