USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У ВНУ відкрили аудиторію імені Івана Корсака

31 Березня 2024 21:23
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки з’явилася нова знакова локація: на факультеті філології та журналістики відкрили аудиторію-музей на честь письменника і журналіста, почесного громадянина Луцька Івана Корсака.

На захід зібралося чимало поважних гостей: сім’я та родина Івана Корсака, Лесині люди на чолі з Анатолієм Цьосем, народний депутат України Ірина Констанкевич, представники громадськості та ЗМІ, інформують у пресслужбі Університету.

Модерувала захід проректорка Наталія Благовірна. «Щиро вірю, що ця локація надихатиме наших студентів», – звернулася вона до присутніх.

Згодом проректорка передала слово очільнику нашого ЗВО Анатолієві Цьосю. «Університет – це не лише якісна освіта. Це культура, пам’ять, це ті цінності, які роблять нас людьми та європейцями», – зауважив ректор.

Читати ще: «Тубі ор нот тубі, або Куди їде наш поїзд?»: у Луцьку відкрилася виставка про війну в умовах війни. Фото

Також він додав, що в Університеті є вже аудиторії імені низки професорів. Утім, аудиторія-музей імені Івана Корсака – це нова, знакова подія для ВНУ імені Лесі Українки. Анатолій Цьось подякував усім за створення нової локації. Зокрема, особисто слова подяки адресував сину Івана Корсака, меценату, члену Наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки Вікторові Корсаку.
Згодом до слова запросили Ірину Констанкевич. Наталія Благовірна зауважила, що Ірина Констанкевич стала головою Наглядової ради Університету.

«Це відкриття не лише місця, а й простору пам’яті. Його спадок мав бути узагальненим і нарешті це відбулося», – зазначила Ірина Констанкевич, додавши, що поруч аудиторія, де Іван Корсак зустрічався зі студентами.
Декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович мовила: «Втішена бачити в стінах нашого факультету таку поважну публіку. Цей простір зобов’язує нас. Ми будемо думати про наступні етапи співпраці». Вона запропонувала започаткувати семінар імені Івана Корсака.

Завідувачка кафедри соціальних комунікацій Олена Кошелюк пригадала, як з’явилася ідея створення локації. А ще закцентувала увагу на тому, що студенти-журналісти та кафедра активно співпрацюють із «СІД Медіа Груп».

Віктор Корсак зауважив, що є люди, які просто проживають життя, а є ті, що лишають після себе спадок на десятки і сотні років. Саме таким був Іван Корсак. За його словами, щоб виховати велику людину, треба мати три інтелекти – професійний, психологічний та естетичний.
Дружина Івана Феодосійовича Марія поділилася спогадами про те, яким був її чоловік. Зокрема, згадала не лише про його професійні, а й людські якості.
Присутнім презентували штучний інтелект, який спілкувався в онлайн-чаті від імені Івана Корсака, відповідав на запитання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Маннергейм Показати IP 2 Квітня 2024 14:28
Шось давно не чути про аптечки корсака
Цікаво Показати IP 2 Квітня 2024 14:31
А коли родина поверне ту обкомівську квартиру по Волі у бюджет міста чи місто вирахуєїї вартість у родини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus