USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.05
  • PLN 9.90 10.12

У Волинському краєзнавчому музеї презентували виставку, присвячену захисникам України

29 Вересня 2023 23:27
До Дня захисників і захисниць України у Волинському краєзнавчому музеї представили мультимедійну виставку «Волинські Герої російсько-української війни». Музей вже має унікальну колекцію артефактів про російсько-українську війну, наукові співробітники продовжують її поповнювати та вивчати.

Про це повідомили на сайті музею.

Музейний дослідницький проєкт «Волинські Герої російсько-української війни» присвячений волинським захисникам України, яких було удостоєно найвищої державної нагороди – Золотої Зірки Героя України. У форматі мультимедійної виставки його представив завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Богдан Зек. Дослідник розповів присутнім про саму нагороду і звання Герой України та волинян, яких було його удостоєно за час російсько-української війни від 2014 року.
Виставка розповідає про 21 волинського Героя та їхню жертовність. Вони різні за віком – 18-річні й ті, кому за 50, солдати і генерали, піхотинці, десантники і танкісти, добровольці, мобілізовані й контрактники. Проте всіх їх об’єднала спільна мета і обов’язок захистити державу. Більшість із них стали Героями після 24 лютого 2022 року. На жаль, посмертно.
Читати ще: «Люди Свободи»: у Волинському краєзнавчому музеї – виставка просто неба

Презентацію відвідали учні Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради, які беруть участь у багатьох освітніх проєктах, у тому числі пов’язаних із вивченням подій новітньої історії, а також вихованці Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, багато випускників якого стали на захист України, серед них волинянин – Герой України Василь Тарасюк.
Мультимедійну виставку доповнила колекція військових шевронів із фондозбірні музею, у тому числі тих підрозділів та військових частин, де проходили службу волинські Герої.
Захід завершився хвилиною мовчання за всіма загиблими захисниками України.

Мультимедійна виставка «Волинські Герої російсько-української війни» орієнтована на освітні заклади, разом із екскурсійним супроводом її можна замовити у Волинському краєзнавчому музеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus