USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Києві відключають російські телеканали

16 Жовтня 2008 12:37
Російські телеканали «Первый канал. Всемирная сеть», «РЕН – ТВ» та «РТР-Планета» з першого листопада відключать у Києві услід за Запоріжжям та Черніговом. Про це 16 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією  офіційного сайту \"Подробності\", російські телеканали «Первый канал. Всемирная сеть», «РЕН – ТВ» та «РТР-Планета» відключать у Києві услід за Запоріжжям та Черніговом. Учора стало відомо, що один із найбільших операторів кабельного телебачення в Україні, компанія «Воля», на частку якої припадає 80 % абонентів столиці, має намір із 1-го листопада виключити російські телеканали зі своїх пакетів.
У компанії «Торсат», яка представляє інтереси цих каналів, пообіцяли оскаржити ці дії у суді. Нагадаємо, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення зобов’язала кабельних операторів перекрити ретрансляцію неадаптованих до вітчизняного законодавства телеканалів, зокрема ОРТ, РТР, Ren Tv.
За словами голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталія Шевченка, із 1 березня цього року вийшов трьохрічний термін, коли Нацрада ухвалила вимоги до провайдерів. За вимогами при ретрансляції іноземних телеканалів слід  дотримуватися норм вітчизняного законодавства.
«Мова йде про багато законів, у тому числі й про рекламу, авторських та суміжних правах, моралі та інших. Справа не тільки  у дотриманні чи недотриманні норм української мови в ефірі», – сказав пан Шевченко.
Натомість, Росія висловила занепокоєння введенням заборони на мовлення в Україні російських телеканалів, – повідомляють «Подробиці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вінстон Показати IP 16 Жовтня 2008 14:21
я то тільки "за", але це не коректно! По-перше на всіх цих вище перерахованих каналах трансюється Українська реклама! По-друге це загострення стосунків з Росією! Хоч ОРТ і багато п..дить і жене на Україну, але цікаво і їх послухати, інколи посміятися!!!
Байдужий Показати IP 16 Жовтня 2008 15:40
Як на мене, то треба було б повідключати в першу чергу західні телеканали які цілі дні транслюють всяку аморалку, розпусту і збочення а наша молодь все це дивиться.
Nika Показати IP 17 Жовтня 2008 21:07
Ющ и Нацрада по телерадиовещанию-здохните все!!!
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2008 21:12
Ага, а DV-TV вещает на немецком, нет никакой украинской рекламы,- так его не надо адаптировать! Не вешайте нам на уши лапшу, "любі друзі"...
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2008 20:32
а чому так хвилюються за росiйську мову i за права росiян. А украiнцi собаки. Я живу четвертий десяток в Москвi i нi одноi газети, журналу, одна дискримiнацiя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus