USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.70 39.85
  • PLN 9.70 9.90

У прокуратурі поговорили про безпритульних дітей

26 Жовтня 2012 10:33
Проблеми дитячої безпритульності та бездоглядності обговорили під час наради у прокуратурі Волині.

Про це повідомляють у прес-службі відомства.

У нараді взяли участь начальник служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації Алла Онищук, заступник начальника управління освіти та науки Волинської обласної державної адміністрації Валентина Загрева, директор Волинського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леонід Савчук, виконувач обов’язків начальника кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області Василь Лець, директори інтернатних закладів області.

Виступаючи перед учасниками наради, начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Волинської області Олексій Гоманюк зазначив, що однією із гострих проблем у сфері прав дитини є дитяча безпритульність та бездоглядність. Суттєвим чинником переходу дитини у стан бездоглядності та безпритульності стають брак належного батьківського піклування, безвідповідальне ставлення батьків до виховання дітей, алкоголізм, асоціальна поведінка батьків.

Службами у справах дітей, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, органів внутрішніх справ не завжди проводиться систематична робота з сім’ями, де батьки ухиляються від виконання обов’язків з виховання дітей.

Занепокоєння викликають і втечі дітей з інтернатних та інших дитячих закладів. На стан їх розшуку негативно впливає несвоєчасність повідомлення органів внутрішніх справ про зникнення дітей, що значно зменшує ефективність вжитих першочергових розшукових заходів.

Потребує покращення діяльність органів внутрішніх справ щодо профілактики залишення дітьми сімей, навчальних та інших закладів, розшуку таких дітей, повернення їх до постійного місця проживання або навчання.

Не усі діти, що зникали, поставлені на облік в підрозділах кримінальної міліції у справах дітей і лише щодо третини батьків складено протоколи про адміністративні правопорушення за фактами неналежного виконання обов’язків по вихованню дітей, що значно знижує рівень профілактичної роботи з цього питання.

Загальноосвітні заклади області недостатньо забезпечені практичними психологами та соціальними педагогами, а це теж негативно впливає на стан виховання дітей.

Окрім того, органи державної системи профілактики недостатньо взаємодіють між собою.

За результатами наради визначили спільні заходи та узгодили спільні дії, які сприятимуть розв’язанню проблем дитячої злочинності та бездоглядності, створенню належних умов для реалізації прав дітей на сімейне виховання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus