USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Угорські перевізники готуються блокувати пункт пропуску «Захонь – Чоп»

10 Грудня 2023 08:37
Угорські перевізники мають намір заблокувати пункт пропуску «Захонь – Чоп» на кордоні з Україною, вимагаючи скасувати преференції для нашої країни у сфері вантажних перевезень.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Угорської спілки перевізників (MKFE).

«Поліція регіону Саболч-Сатмар-Береґ дозволила провести демонстрацію, оголошену угорськими перевізниками, метою якої є привернення уваги Єврокомісії та уряду до вагомих викривлень ринку, спричинених угодою між ЄС, Україною та Молдовою стосовно часткової лібералізації автомобільних вантажних перевезень. Ця угода поставила багато угорських підприємців у скрутний стан», – стверджують у спілці.

Читати ще: Блокада кордону польськими перевізниками затримує військову допомогу Україні

Зазначається, що акція почнеться 11 грудня на перехресті у селі Дьорьочке «таким само чином, як протягом останніх тижнів робили польські та словацькі водії вантажівок».

«Перевізники вимагають негайного перегляду угоди й відновлення ліцензійних квот, а також ефективного й інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками», – наголошується у заяві.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Заблоковано й пункт пропуску «Медика – Шегині». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Станом на 8 грудня на польсько-українському кордоні перебувало близько 3300 вантажівок, тривало блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

Водночас Укрзалізниця організувала перевезення вантажівок до Польщі контрейлерним поїздом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 10 Грудня 2023 10:26
Нас чекали в ЄС? Справді? Хто? Використали і виплюнули, як і це сране НАТО. Де синочки сивочолого? Де Аваков з сином? Де син Луценка? Де сини усього блоку Петі і народний фронт? Де сини усіх політиків? Хай шурують на фронт, вони ж усі так хотіли в ЄС НАТО, тільки забули розказати, що нас там ніхто не чекає, крім як у якості дешевої робочої сили.
Франк до Анонім Показати IP 10 Грудня 2023 11:18
З оцим нестримним бажанням НАТО і ЄС ми собі наробили багато проблем, тільки ніхто не хоче це визнати. І кожна влада як то Порох чи Зе використали народ цяцянкою- завтра ми будемо в Нато чи ЄС. А насправді нас там ніхто не чекав і не чекає, пора отямитись, правда пізнувато трохи. На жаль ми стали заручниками світових інтриг
Анонім до Анонім Показати IP 10 Грудня 2023 12:27
Завели Україну в сраку, то нехай особисто покажуть як з неї вийти. Треба примусити політиків відповідати за свої слова. Інакше державу не врятувати. В Україні каст недоторканих не повинно бути. Ми ж йдемо в Європу, там де демократія, свобода, справедливий порядок і т. д. Чи ні? Куди ми йдемо?
123 до Анонім Показати IP 10 Грудня 2023 13:14
так обіцянку-цяцянку коміки давали
Анонім до Анонім Показати IP 10 Грудня 2023 17:29
Згідний! Де ті всі гниди? Жодна не воює! Ще до того всього не готувалися до наслідків, розпродали, розікрали армію, боєприпаси, що лишилися від союзу… а ти іди воюй, з лопатою, в штикову атаку..
Ку-ку співвітчизники Показати IP 10 Грудня 2023 12:51
Ну шо там? Весь світ з нами? Як контрнаступ? Прийшла Європа з НАТО? Вже перемога? Владимир Александрович, как дела?
Ку-ку співвітчизники Показати IP 10 Грудня 2023 12:53
Наскакались... Може вже пора Януковича вернути?
Реально до Ку-ку співвітчизники Показати IP 10 Грудня 2023 13:15
Не пересмикуй. Історію не повертають, З історії роблять висновки, Бажано правильні.
Не з отари до Ку-ку співвітчизники Показати IP 10 Грудня 2023 23:25
Похмілля буде важке.
Анонім Показати IP 10 Грудня 2023 13:07
Ще одні хочуть щоб по ту сторону їхнього кордону пролягав російський
Клава Показати IP 11 Грудня 2023 03:50
повернути практику дозволів в обидва боки - і справі кінець..
Патрiот Показати IP 11 Грудня 2023 08:56
Читаючи коменти приходиш до думки ,що iжаки ,лiзучи на кактусич,послали про щось здогадуватись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus