USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Україна має агентуру в Кремлі й успішно діє в кіберпросторі, – розвідка

28 Березня 2022 21:53
Україна має агентів у керівництві росії, у тому числі в адміністрації президента володимира путіна. Агентурну розвідку України швидко посилили зростаючими можливостями кіберрозвідки, які дають глибоке розуміння військових планів росії.

Про це в інтерв'ю спеціалізованому виданню Coffee or Die заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, пише Громадське.

Він розповів, що українцям вдалося проникнути у багато секторів російського військового, політичного та фінансового керівництва та використовувати здобуту інформацію з великою користю.

Наприклад, ракетний удар у Бердянську, внаслідок якого було знищено російський десантний корабель, здійснили у потрібний момент, щоб завдати максимальної шкоди.

«Ракета вдарила в той самий момент, коли до корабля підійшли бензовози та вантажівки з боєприпасами», ㅡ сказав Кирило Буданов.

Читати ще: Українська розвідка відстежує кожен крок Кадирова щодо України

Він заявляє, що завдяки значному прогресу в кіберрозвідці Україна, окрім інформації про російських військових, змогла добре побачити обіг російських грошей, знає, що відбувається в паливній сфері росії та відстежує всі інновації озброєння.

Буданов зазначив, що росіяни працюють дуже примітивно: «Ми бачимо, що так звана друга армія у світі не така потужна, як усі бачили її до початку війни. Попри значну перевагу в озброєнні та у повітрі, вони зазнають значних втрат. Їхній моральний дух впав дуже низько. Військове керівництво Росії бачить свої втрати та кидає в бій нові сили. У російських командирів не вистачає часу на планування операції, тому вони кидають своїх людей на знищення, а ми їх знищуємо».

Він наголосив, що Україна може довго стояти і готова звільняти тимчасово окуповані території. Але для цього потрібна допомога міжнародних партнерів, зокрема серйозні системи протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійські системи калібру 155-мм і більше, а також бойова авіація.

«Нам не потрібні застарілі літаки четвертого покоління. У нашого ворога більша частина бойової авіації четвертого покоління плюс. Наші пілоти, використовуючи застарілі літаки, знищують більш сучасну авіацію ворога та здатні опанувати літаки п’ятого покоління. Я не маю сумнівів у майстерності українських льотчиків», ㅡ сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 28 Березня 2022 22:02
Хай він ще фамілії назве
Ярослава Показати IP 29 Березня 2022 08:54
Все прекрасно, але чи варто про це повідомляти, коли ще триває війна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus