USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Уряд запровадив електронний документообіг для проходження ВЛК

25 Серпня 2023 20:11
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про впровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарської комісії.

Про це повідомляє Укрінформ.

Відповідний крок зроблений з метою покращення якості медичного обслуговування військовослужбовців під час проходження військово-лікарських комісій та спрощення процедур реалізації постанов ВЛК, зокрема щодо відпусток і звільнень.

До сьогодні всі документи, пов’язані з проходженням ВЛК, а також з оформленням відпусток для продовження лікування чи звільнення військових передавалися в паперовому вигляді. Це суттєво ускладнювало всі процеси й створювало для військовослужбовця додаткові навантаження і незручності.

Читати ще: В Україні покращать процес проходження військово-лікарської комісії

Затверджений же урядом порядок електронного документообігу спростить взаємодію між усіма суб’єктами системи, залученими до роботи з військовослужбовцями в межах ВЛК. Ідеться, зокрема, про військові частини, центри комплектування та медичні заклади.

«Такий підхід звільняє військовослужбовців від ролі «кур’єра», а замість цього надає можливість швидко отримати документи, необхідні для проходження огляду та реалізації рішень ВЛК», – пояснила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, завдяки затвердженому порядку згадані інституції зможуть надсилати й отримувати в електронній формі наступні документи:

іменні списки військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я;

постанови військово-лікарської комісії у вигляді свідоцтва про хворобу або довідки ВЛК;

довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) та виписки з медичної карти амбулаторного і стаціонарного хворого;

рапорти військовослужбовців про надання їм відпустки для лікування або звільнення з військової служби за станом здоров’я та витяги з наказів військової частини.

На виконання постанови уряду впроваджується відповідне технічне рішення.

«Зміни у нормативно-правових актах відбуваються в межах роботи міжурядової робочої групи по оптимізації ВЛК, в яку входять представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства ветеранів, Збройних Сил України та громадської організації «Принцип», – наголосила Маляр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus