USD 40.60 40.90
  • USD 40.60 40.90
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Росія може використати в Україні бойову отруйну речовину зарин, – розслідувачі

25 Березня 2022 19:04
Спеціалісти з InformNapalm попереджають про можливе застосування російськими загарбниками зарину у тих українських містах, де вони не можуть прорвати оборону.

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє у Телеграмі.

ЦПД підтверджує, що кожного дня з’являється дедалі більше підтверджень намірів РФ застосувати отруйні речовини проти України.

Читати ще: У Білому домі закликали українців бути напоготові після фейків Росії про хімічну зброю

«Спеціалісти з InformNapalm повідомляють про можливе використання зарину у тих містах, де окупанти не можуть прорвати оборону», – ідеться в повідомленні.

Факти від розвідки InformNapalm: 17 березня офіцери РФ, які воюють в Україні, отримують ін’єкцію Pralidoxime (антидот фосфороорганічних сполук); 20 березня командний склад ЗС РФ отримав ампули з атропіном (антидот при хімотруєннях).

Довідка

Зарин – органічна сполука, ізопропіловий ефір метилфлуорофосфонової кислоти CH3P(O)(F)OCH(CH3)2. За звичайних умов є безбарвною рідиною без смаку і запаху, надзвичайно токсичною. З військовою метою його застосовують як бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus