USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

В Індії назвали можливі причини спалаху невідомої хвороби

12 Грудня 2020 16:08
Причиною масового захворювання жителів індійського міста Елуру могло стати отруєння ртуттю та іншими важкими металами.

Про це в суботу, 12 грудня, пише Hindustan Times з посиланням на головного міністра уряду штату Андхра-Прадеш Джаганмохаму Редді, повідомляє Корреспондент.net.

«Національний інститут харчування виявив сліди ртуті в рисі, а також пестициди і залишки гербіцидів у надмірних кількостях в овочах. Він також виявив залишки фосфорорганічних сполук в крові потерпілих від хвороби, і необхідно встановити, як вони потрапили в організм людей», – заявив Редді.

Загальна кількість постраждалих сягає 613. Із них 13 проходять стаціонарне лікування, інші виписані з лікарень. Троє хворих померли, причиною смерті двох з них могли стати хронічні захворювання.

«Досі незрозуміло, що саме спричинило спалах невідомої хвороби. Раніше в крові хворих були виявлені свинець і нікель, але висновки медиків у цілому відкидають зараження питної води. Проте проби води в одному з районів Елуру виявили велику кількість пестицидів, що в тисячу разів перевищують норму», – розповів міністр.

Нагадаємо, жителі Елуру почали хворіти на невідому хворобу тиждень тому.

Спочатку фахівці припустили, що люди могли отруїтися засобом від комарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus