USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні дозволили писати «росія» з малої літери

21 Вересня 2023 20:22
Написання слів «росія», «москва» та подібних з малої літери в неофіційних текстах не буде вважатись помилкою в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У Нацкомісії зазначили, що написання назв «російська федерація», «росія», «москва», «московія», «московське царство», «російська імперія»«, «державна дума рф» та подібних з малої букви можна не кваліфікувати як відхилення від норм української мови в текстах неофіційного характеру.

Зазначається, що Нацкомісія обговорила це питання із урахуванням офіційних листів від Інституту української мови НАН України, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України за зверненням віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Читати ще: До нового навчального року перевидадуть підручники з історії України, – Лісовий

Як писати «Росія» в офіційних текстах?

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий зазначав, що назва держави «Російська Федерація» в офіційних документах має бути написана з великих літер.

Так, спершу МОН випустило документ щодо освіти українських дітей за кордоном, в якому РФ написано з малої літери. Проте пізніше Лісовий випустив наказ про написання назви Росія з великої літери та наказав виправити назву, якщо в документах вона написана з маленької літери. Він пояснив, що без виправлення назви у наказі Мінʼюст не зареєстрував би цей документ.

Лісовий вважає, що написання «рф» з великої літери – помилка, але така вимога нормопроєктування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 21 Вересня 2023 22:03
Верх дрімучого ідіотизму наших чиновників. Завдяки таким *нововведенням * точно переможемо. Згадується відоме плем'я мавп з відомого твору Р. Кіплінга.
Дід Мороз Показати IP 21 Вересня 2023 22:11
Що за йухня ???
Снігурка Показати IP 22 Вересня 2023 08:00
А Польщу і Німеччину теж можна з маленької? Теж колись воювали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus