USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

В Україні понад 25 тисяч осіб отримали 6500 грн помилково, – Мінфін

3 Серпня 2022 17:53
Понад 25 тисяч українців отримали 6500 грн через «єПідтримку» помилково. Вони були працівниками бюджетних установ та не мали права на виплати.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю УНІАН.

«Мінфіном була проведена верифікація Реєстру отримувачів допомоги в рамках програми «єПідтримка» за період з 7 по 31 березня 2022 року, який містить інформацію щодо майже 4,8 млн отримувачів такої допомоги. І було виявлено 25 тисяч 524 особи, які є працівниками бюджетних установ і не мали права на отримання відповідної допомоги.

Читати ще: В Україні планують запровадити додатковий митний збір, – міністр фінансів

Станом на 11 липня на небюджетний рахунок Мінекономіки повернуто кошти у сумі близько 12 млн гривень, із них: майже 9 млн гривень – фізичними особами за результатами вжитих заходів щодо повернення коштів за наслідками проведеної верифікації державних виплат, а майже 3 млн грн – кошти повернуті уповноваженими банками, як невикористана одноразова матеріальна допомога в рамках програми «єПідтримка», – зазначив міністр фінансів.
Нагадаємо, 6 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму відеозверненні заявив, що українці, які через війну втратили роботу, зможуть отримати допомогу від держави у розмірі 6,5 тис. грн через оновлену програму «єПідтримка». Першочергово на фінансування програми було виділено 25 млрд грн. Послугу запустили 8 березня. Проте пізніше у Кабміні заявили, що 31 березня 2022 року – останній день подання запитів для отримання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

Верховна Рада 31 травня ухвалила зміни до державного бюджету України, збільшивши видатки на 287 млрд грн за рахунок здійснення додаткових зовнішніх запозичень, у тому числі збільшила видатки на надання допомоги в рамках програми «єПідтримка» на 5,8 млрд грн до понад 30 млрд грн.

Наприкінці червня у Міністерстві економіки заявляли, що кожен п’ятий українець, який подавав наприкінці березня заявку на отримання «єПідтримки» у розмірі 6500 гривень, досі її не отримав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus