USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

В урочищі Вовчак розмістили виставку робіт учнів Володимирської дитячої художньої школи

28 Вересня 2023 22:02
27 вересня Володимирська дитяча художня школа імені Миколи Рокицького спільно з керівництвом історико-культурного комплексу «Вовчак» започаткувала традицію розміщення експозицій учнівських робіт на козацьку та патріотичну тематику.

Про це інформують в міській раді Володимира.

Гості Вовчака матимуть можливість ознайомитися з поглядом на історію нашого краю очима молодого покоління та оцінити їхні варіанти зображення історичних подій різноманітними засобами образотворчого мистецтва, передусім кольором і тоном.

Читати ще: «Дорога до миру»: на Волині вшанували вбитих більшовиками польських військових
«Говорити про патріотичне виховання юного покоління – одне, щось робити в цьому напрямку – інше. Вовчак – колиска УПА на Волині. Урочище розташоване за 32 км від княжого Володимира. Тут формувалися перші загони Повстанської армії, тут проходили вишкіл її перші командири. Десятки років справжню історію України замовчували, а на слово «Вовчак» було накладено величезне табу.

Упродовж останніх п’яти-семи років історико-культурний комплекс завдяки українським патріотам, ентузіастам і волонтерам розбудовувався і збагачувався експонатами. Нині щорічно в день Покрови Пресвятої Богородиці та інші знаменні для Української Державності дати в урочищі відбуваються урочисті дійства, святкування, екскурсії», – розповідає у своєму дописі вчитель художньої школи Ігор Мацюк.
Читати ще: На Волині до 80-річчя створення Колківської республіки відкрили музей пам’яті воїнам УПА
Цього дня програма охоплювала монтаж виставки юних художників, екскурсії, частування кулешем, заготівлю дров та інші передсвяткові клопоти працівників заповідника. Окремо гості дякують Ганні Фурман та Василю Мазурику за гостинність та змогу поринути в часи визвольного руху.
«Багаті й різноманітні можливості живопису і графіки, гадаю, мають можливість тонко передати трагізм нашої історії і розуміння її непростих історичних моментів. Пам’ять про подвиг тих, хто здобував Незалежність, воюючи з комуністами і нацистами, має жити вічно в наших серцях і передаватися з покоління в покоління!» – вважає Ігор Мацюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus