USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Відомо, скільки осіб захворіло у луцькому дитсадку, який закрили на карантин

5 Жовтня 2021 18:13
У восьми осіб із ЗДО №19 Луцька, серед яких є одна дитина, підтвердили COVID-19.

Про це повідомила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук під час брифінгу щодо загострення поширення коронавірусу в області.

«Там спалах коронавірусної інфекції, 8 підтверджених випадків. Закрили, бо там захворіли і вихователька, і дитина», - пояснила вона.

Нагадаємо, від сьогодні, ЗДО №19 у Луцьку не працює у зв’язку зі спалахом коронавірусної хвороби у закладі. Вимушений карантин триватиме до 13 жовтня.

Як інформувалося раніше, першого хворого тут виявили ще 21 вересня, коли рівень вакцинації працівників був низький. Станом на 4 жовтня у садочку 81% працівників отримали одну або дві дози вакцини.

Зі слів Людмили Тимощук, ситуація з вакцинацією працівників дошкільної освіти – складна, адже цим закладам, як і початкові ланці шкіл, дозволили працювати незважаючи на карантинні обмеження і не вимагається 80% вакцинованого персоналу.

«У нас є проблема з дошкіллям. Якщо освітян вакциновано вже 65,7%, то дошкілля – набагато менший відсоток, бо Кабмін дозволив працювати незалежно від рівня вакцинації працівників. І тому працівники перестали йти на вакцинацію. Думаю, така ситуація не лише на Волині. Необхідно про це говорити, бо і освітяни мають себе зберегти, і мають вберегти дітей, адже зараз спостерігається високий рівень захворюваності саме серед дітей», – пояснила Людмила Тимощук.

До слова, з 4 жовтня припинив роботу Сереховичівський заклад дошкільної освіти, через позитивні експрес-тести на COVID-19 у двох працівників.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus