USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Волинянина засудили на рік, бо не захотів брати повістку

11 Травня 2024 20:11
Уродженець села Височне Ратнівської громади відмовився брати повістку та не з’явився до пункту збору, бо сам доглядає хвору матір.

За ухилення від мобілізації Ратнівський районний суд присудив йому рік в'язниці.

Сергія К., який з 2007 року перебував на обліку як військовозобов'язаний, у жовтні 2023-го військово-лікарська комісія визнала придатним до військової служби без обмежень.

10 жовтня 2023 року працівники ТЦК намагалися вручити чоловіку повістку про необхідність з'явитися у пункт збору для подальшого відправлення до військової частини. Проте волинянин відмовився отримувати її. У призначений час він так і не з’явився у пункт збору, ухилившись від призову на військову службу під час мобілізації.

Читати ще: «Проходив навчання на полігонах»: волинянину загрожує в’язниця за ухилення від мобілізації

Обвинувачений визнав вину у скоєнні кримінального правопорушення. Причину неявки пояснив тим, що доглядає матір з інвалідністю ІІІ групи, яка має проблеми із слухом та не може фізично працювати. Чоловік зазначив, що вони живуть лише удвох на хуторі, а найближчі сусіди – приблизно за один кілометр. Також додав, що підстав для відстрочки від призову не має, у скоєному розкаявся, просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у кримінальному правопорушенні, передбаченого статтею 336 КК України, та призначив покарання у виді обмеження волі на один рік.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus