USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинські гірники планували перекрити дорогу, аби нагадати про себе. ОНОВЛЕНО

23 Червня 2015 08:29
Нововолинські шахтарі сьогодні, 23-го червня, о 10:00 планували перекрити дорогу на трасі "Ковель-Львів" у селі Литовеж, перед мостом через річку Західний Буг. Про це інформує видання БУГ.

Однак, як стало відомо згодом, нововолинські шахтарі відмовилися перекривати дорогу, бо зібралася недостатня кількість гірників-мітингувальників.

Шахтарів, які прийшли на протест (але не у селі Литовежі, а під будівлею ДП “Волиньвугілля”) було близько десяти. Вони пояснили, що більшість гірників влаштовує ситуація із виплатою зарплат. Однак, ще однією із причин, через яку гірників-мітингувальників різко поменшало, – повістки на мобілізацію.

Запланувавши акцію з перекриття дороги, гірники хочіли нагадати можновладцям про власне існування. Шахтарі вимають погашення заборгованості по зарплатах. Така першочергова мета у шахтарів із шахт №1 "Нововолинська", №10 "Нововолинська" та гірники шахти "Бужанської".

Натомість другою причиною, через що планувалося перекриття дороги, шахтарі назвали необхідність відставки технічного директор ДП "Волиньвугілля" Федора Богдана. Гірники звинувачують його у розкраданні державних коштів.

Голова незалежної профспілки шахти "Бужанська" Богдан Макарчук запевнив, що проти Федора Богдана відкрите кримінальне провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Лише представники шахти "Бужанської" 19 червня поточного року зуміли провести офіційну зустріч із Федором Богданом. Богдан Макарчук має аудіоматеріал із цієї зустрічі, на якій директор "Волиньвугілля" говорить про те, що ”наразі відбувається процедура щодо визначення ДП "Волиньвугілля "банкрутом", Федір Богдан не знає, яким чином зберегти робочі місця на підприємстві, не бачить жодної можливості створення нових виробництв з метою збереження кількості працюючих на підприємстві, зокрема по прикладу шахти "Надія" у Львівській області".

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, як реорганізують "Волиньвугілля".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
віра Показати IP 23 Червня 2015 09:51
Ну це взагалі дикунство! Вчора зустрічались з головою ОДА, погодились на всі пропозиції, подякували за допомогу..., а сьогодні дорогу перекривають?! Вже взагалі нічого цивілізованого не залишилось!!! Їдьте у Київ до Яценюка у такому випадку, Хрещатик перекривайте... боїтесь - загребуть!!! А тут "герої"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus