USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.55 40.90
  • PLN 10.22 10.40

Волинські посадовці мігрують до «президентських» кадрів

5 Липня 2012 12:49
До Президентського кадрового резерву хоче потрапити 48 посадовців з Волині.

Про це розповів начальник Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області Валентин Малиновський під час проведення другого етапу конкурсу з відбору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» у 2012 році з Волинської області 5 липня.

Малиновський розповів, що з усієї України цьогоріч планують відібрати 100 осіб для «Нової еліти». Проте, після прийому документів від осіб, які бажали взяти участь у конкурсі виявилося, що «президентськими кадровиками» хоче стати понад 1000 посадовців з України. А щоби повністю «укомплектувати» Президентський кадровий резерв, протягом 5 років, нібито, планують зарахувати до «Еліти» 500 осіб.

Держслужбовець також повідомив про сам конкурс. Так, сьогодні в усіх областях України розпочинається другий етап конкурсу, де учасників оцінюватиме експертна комісія. Кожен конкурсант буде проходити 4 етапи. Так, на першому етапі члени комісії проведуть тестування на знання основ держуправління, держслужби, Конституції України та інших законодавчих актів. Наступний етап – перевірка морально-психологічних та ділових якостей кандидатів.

Окрім того, відбудеться тестування з іноземної мови. А на завершення члени комісії проведуть інтерв’ю, де конкурсанти презентуватимуть свої думки у публічних виступах. «Вони склали відповідні тези виступів, щоб їх захищати», - розповідає Малиновський.

Одна з учасниць конкурсу, начальник відділу по контрольно-перевірочній роботі управління пенсійного фонду у Луцьку Людмила Луцюк запевнила, що участь у цьому конкурсі є ще однією «планкою» і набуттям нового досвіду у керівництві та держуправлінні. Розповіла вона і про тему свого публічного виступу. Так, її питання стосувалося пенсійної реформи в Україні. Мовляв, у виступі презентуватиме своє особисте бачення того, що сьогодні можна змінити і реформувати. «Я вважаю, що ми сьогодні реформуємо усе, але не зачіпаємо нині існуючих пенсій, який справді є великим тягарем для бюджету пенсійного фонду», - додала вона.

В основі відбору кандидатів до «Нової еліти нації» – рейтингова система. Так, оцінку конкурсантів здійснюватимуть за 100-бальною шкалою. А вже у відповідності до цих балів складуть рейтинг учасників. «Склавши рейтинг, документи направлятимемо вже у Київ, у Національне агентство України з питань державної служби», - додав Малиновський. З його слів, остаточний відбір кандидатів з усіх областей буде робити комісія, яку очолює голова адміністрації президента України Сергій Льовочкін.

А список осіб з Волині, рекомендованих до Президентського кадрового резерву, оприлюднять лише на початку вересня.

Малиновський зауважив, що вимоги до кандидатів були жорсткі. Зокрема, щодо віку та стажу держслужби.

Своєю чергою, директор Волинського облцентру перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців Тетяна Литвиненко додала, що учасниками могли стати не лише працівники центральних органів виконавчої влади, але й з представники районних органів державної влади, органів місцевого самоврядування та державних підприємств. Таким чином, у Волинській області до участі у конкурсі допустили 48 осіб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Pоман Показати IP 5 Липня 2012 12:57
Ще одна корупція. Треба ж комусь заробити!!!
) Показати IP 5 Липня 2012 14:40
молодцы! служить янеку это большая честь
Президенту Показати IP 5 Липня 2012 21:40
Якщо Малиноський вирішує плітику кадрів Президентських кадрів - тоді Україні повний піпець.
Президенту1 до Президенту Показати IP 6 Липня 2012 16:45
Україні може бути піпец від таких як ти
Ігор Показати IP 6 Липня 2012 13:56
І вони збираються служити цій БАНДИТСЬКІЙ владі (не Україні)!! Ганьба!
УПА Показати IP 6 Липня 2012 19:44
Малиновський буде служити навіть чорту, якби його тільки не гнали, як собаку.
Шановні УПА до УПА Показати IP 7 Липня 2012 11:29
А не піти бби вам вже на..й, не хочу навіть і думати кому те УПА служило....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus