USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинського суддю засудили до двох років тюрми за 4 тисячі хабара

10 Лютого 2022 10:25
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду засудила до двох років позбавлення волі суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області, якому раніше призначили покарання у вигляді штрафу за зловживання впливом.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«9 лютого апеляційна палата ВАКС скасувала вирок суду першої інстанції та постановила новий вирок, яким суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області визнано винуватим за ч. 2 ст. 369-2 КК України та засуджено до 2 років позбавлення волі», – інформує прокуратура.

Як стверджують у САП, АП ВАКС, заслухавши доводи сторін, відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП.

За інформацією видання «Слово і діло», йдеться про суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Василюка. 15 серпня 2017 року Вища рада правосуддя відправила його у відставку.

10 червня ВАКС визнав суддю Василюка винним у зловживанні впливом. Йому призначили покарання за старою редакцією статті у вигляді 25 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки. Втім прокурор САП подав скаргу на цей вирок.

Олега Василюка обвинувачують у тому, що він отримав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 4000 грн за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За даними слідства, обвинувачений мав вплинути на іншого суддю, щоб той ухвалив необхідне рішення у справі про адміністративне порушення. В січні 2020 року справу передали до ВАКС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 10 Лютого 2022 11:26
Шо є такі хабарі 4000 грн?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus