USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 10.10

Волинською природою зацікавиться ЮНЕСКО?

6 Липня 2009 13:01
Документи на створення міжнародної природоохоронної території –  біосферного резервату «Західне Полісся» фактично готові. Про це під час засідання у Луцьку робочої комісії з питань транскордонного співробітництва і охорони навколишнього природного середовища парламентської Асамблеї України і Республіки Польща заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Семинога, – повідомляє 6 липня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Семиноги, одним із методів боротьби із проблемою глобального потепління є створення заповідних територій, заповідних зон. Так, створено транскордонний біосферний резерват «Східні Карпати» за участі України, Словаччини та Польщі. Є напрацювання у створенні подібних проектів з білоруською та російською сторонами.
«Є над чим попрацювати на Волині», – зазначив парламентарій. Зокрема, підготовлені документи на створення транскордонного резервату «Західне Полісся», куди має увійти і Шацький національний природний парк. Після підписання відповідної міждержавної угоди ЮНЕСКО має включити цей об’єкт у перелік біосферних резерватів світу.
Заступник начальника Державної служби заповідної справи Ігор Іваненко відзначив, що найбільше біосферних резерватів створено чи планується створити спільно з Польщею – «Східні Карпати», «Розточчя» і «Західне Полісся».
Текст тристоронньої міжурядової угоди (Польща-Україна-Білорусь, – «ВН») щодо створення резервату «Західне Полісся» фактично готовий. Пан Іваненко порадив волинським владцям підготувати проекти щодо охорони природного середовища у рамках програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна».
Довідково:
Біосферний резерват – це багатофункціональна природна територія, що охороняється і бере участь у вирішенні низки взаємодоповнюючих екологічних та соціальних завдань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus