USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волинських чоловіків знову призиватимуть в армію

6 Травня 2014 17:18
Верховна Рада ухвалила закон "Про затвердження указу президента України "Про часткову мобілізацію" (№ 4814), інформує Gazeta.ua.

Законом затверджено указ від 6 травня № 454 "Про часткову мобілізацію".

Згідно з указом, часткова мобілізація проводиться на території Волинської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та Києва.

Мобілізація проводиться впродовж 45 діб з дня набрання чинності указом.

Призов військовозобов'язаних, у тому числі резервістів, і поставка транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, інших військових формувань здійснюватиметься в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Місцеві органи виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності мають організувати і забезпечити в установленому порядку: своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини; виділення тимчасово будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів, надання послуг ЗСУ, Національній гвардії, іншим військовим формуванням України відповідно до мобілізаційних планів.

Кабінет міністрів має забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов'язаних з оголошенням та проведенням часткової мобілізації.

Указ набирає чинності після його затвердження Верховною Радою.

У пояснювальній записці до закону йдеться, що необхідність прийняття рішення про часткову мобілізацію зумовлена різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки у південних і східних регіонах держави внаслідок подальшого втручання Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
мама Показати IP 6 Травня 2014 17:41
хай своїх дітей та плимінників відправляють туди а не тримають своїх під спідницями а чужих не жаліють
варя Показати IP 6 Травня 2014 17:44
давно пора але чому своїх не відправляють ? ????????????????????
Ми Показати IP 6 Травня 2014 17:45
Влада вже задовбала!!!!!!!!!!! Сложить з себе повноваження і в країні буде спокій!
мама Показати IP 6 Травня 2014 18:02
Шо ви вичворяїте?як забиспечили умови проживаня в рівно?куди маїте сьогодні відправляти?на схід?своїх дітей пошліть.чого правду не кажите?5
мама Показати IP 6 Травня 2014 18:11
Вчора батьки збирались біля воїнкомату в теремно вийшов відкормляний Володимир БОНДАРУК СКАЗАВ НЕ ТРЕБА ЖУВАТИ СОПЛІ А МЕНІ ЦІКАВО ДЕ ЙОГО РОДИЧІ ВІДКУПИВ...ЧОГО НЕ ПОЖИВЕ НА ПОЛІГОНІ І НЕ ПОЖУЄ СОПЛІ РАЗОМ З НАШИМИ ДІТЬМИ
Теж мама Показати IP 6 Травня 2014 18:46
Моему сину двадцять років. За весь час від його народження і до тепер рідній державі було наплювати як ми з ним виживаєм, чи є в нас дах над головою, чи є що їсти, чи є мені за що його одягати, лікувати, вчити, один Бог знає, як мені доводилось, щоб виростити і виховати його, зате зараз згадали і хочете забрати?!!! Самі країну прос.али, ваші структури типу Служб безпеки, дипломати, розвідки всякі тільки зарплати отримували, які простим смертним і не снились, а бачити того що в них під носом творилось не бажали, а тепер звичайні хлопці мають розгрібати це все? Самі мобілізуйтесь та дітей своїх не ховайте по англіях, а теж мобілізуйте, у вас то якраз борг перед країною, бо вам в ній не кисло жилось і живеться - відробляйте!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 6 Травня 2014 19:47
мільйони - генералам, людей - на гарматне мясо. демократія !!!!!!
Хунту геть Показати IP 6 Травня 2014 20:03
И будет мир
Вікторія Показати IP 6 Травня 2014 20:52
З влади потрібно починати мобілізацію, а не з простих людей. За що наші хлопці живуть в таких умовах, а вони собі на теплих кріслах гроші ділать?
Lex Показати IP 6 Травня 2014 21:18
А не пойдете за нациков воевать, будет и в Луцке АТО :)
оля до Lex Показати IP 6 Травня 2014 21:20
Ні не буде АТО.Скоро їх виб"ють цей ПС.
валерій Показати IP 6 Травня 2014 22:21
Ми маємо кілька кланів, які воюють між собою. Їхні фірми процвітають.Ціни в їхніх магазинах ростуть. І ще хочуть,щоб простий народ ішов і воював за їхній бізнес і їхні крісла при владі. Чому Рада не проголосвала за референдум, зіслались на якусь там мульку! Бо бояться, що розженуть як собак. А розігнати треба, в першу чергу Верховну Раду!!!! А тоді вже президента вибирати.
в Показати IP 6 Травня 2014 22:26
Ну а воювати - так буде іти спереду Тягнибак з Клімчуком скажим!!!! Тоді я піду! ВЗАДІ! З АК і з повним рожком!!!!
розум Показати IP 6 Травня 2014 23:56
Коли вже накінець хтось дасть раду цьому безладу. Хай би вже хоч Лукашенко Волинську область забрав і то порядку більше було б. В керівництві місцевому дав би толк, а простим людям гірше не було б.
? до розум Показати IP 7 Травня 2014 00:26
коментар було видалено
титушко до розум Показати IP 7 Травня 2014 00:26
хорошая мысль.после БП.......... лучше быть с батькой чем с униатами-галицаями,если конечно сильно в крови не запачкаемся.
Солдат Показати IP 7 Травня 2014 08:16
В Україні 350 тисяч міліції і 120 тисяч армії плюс СБУ, а воювати призивають простих трудяг!!!
Анонім до Солдат Показати IP 7 Травня 2014 09:55
Куди і для кого йшли всі наші податки з заробітної плати... Мабуть держава відраховувала на утримання армії і міліції. Ото тепер хай відробляють. А то постріляють простих людей, а коли прийдуть "нові" до влади, навіть не буде кому їх зіпхнути з трону. Ви подивіться, навіть і самооборону вже розформовуть - готують на гарматне м"ясо. І її бояться. Нам всім є над чим задуматись. І в той же час Парубій заявляє про мобілізацію тих, хто відбув 45 діб. В такий-то час. Парадокс.
новий Показати IP 7 Травня 2014 11:26
Україна починається з тебе і з мене.Якщо ми допустили такий геморой то і лікувати його нам... А якщо хочете лизати дупи то беріть чемодани і валіть до того чия дупа краща.Ніхто нікого не тримає.А то попривикали Хай хтось а не я.І це у всіх сферах.І ні один дядя не буде в твоїй хаті вигрібати те що ти наклав..Думайте що молотите!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus