USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.60
  • PLN 10.00 10.25

Восени в Україні злетять ціни на продукти. Що здорожчає найбільше

16 Липня 2021 17:44
Восени в Україні спостерігатиметься зростання цін на окремі категорії продуктів харчування. Найбільше злетять ціни на товари з першої групи.

Такий прогноз озвучив кандидат економічних наук Олександр Хмелевський, повідомляє РБК-Україна.

«Восени на нас чекає чергове зростання цін, яке є загальносвітовою тенденцією, обумовленою дефіцитом низки продуктів харчування та емісією долара й інших світових валют, що призводить до зростання інфляції», – зазначив експерт.

Читати ще: Найгірший показник в Європі: в Україні недоїдають майже 10 млн осіб

Що подорожчає:

соняшникова олія;

зернові;

яйця;

молоко;

яловичина.

«Зростання цін на зернові культури, які використовують для виробництва кормів для відгодівлі худоби та птиці, призводить до зростання цін на м’ясо, яйця, молоко», – зазначив експерт.

За словами експерта, молочна галузь в Україні продовжує падати, відбувається масова фальсифікація молочної продукції за рахунок використання пальмової олії та інших компонентів.

«Дефіцит молока і залежність від імпорту призводять до зростання цін на молочну продукцію. На подорожчання продовольства також впливає зростання цін на паливо, газ, електроенергію», – додає Хмелевський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Народна прокуратура Показати IP 16 Липня 2021 19:20
Значить, настав час відмінити ввізне мито на названі продукти і поставити вітчизняного зажерливого виробника в одинакові ринкові умови з іноземцями, щоб захистити врешті й вітчизняного споживача. Бо це вже нагадує наше автомобільне виробництво: клепають гімно, яке коштує дорожче, ніж нормальні європейські автомобілі
Ги ги Показати IP 16 Липня 2021 20:14
Але зелень здешевшає... Думаю що восени зелень потрапить в навозні кучі.
Анонім Показати IP 16 Липня 2021 22:44
Каждый уважающий себя украинец хочет услышать лишь восемь заветных слов: - Я розпускаю ВР дев'ятого скликання. І себе також.
турбо режим до Анонім Показати IP 17 Липня 2021 08:30
никогда! с нами 73%! и они и будут против
лінивець Показати IP 20 Липня 2021 14:01
знову рука кремля?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus