USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Воїни на Авдіївському напрямку отримали партію FPV-дронів від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

3 Лютого 2024 10:32
Роль бойових дронів неможливо переоцінити. Вони вже стали невід’ємним елементом сучасної війни. У вправних руках ці «залізні пташки» стають високоефективною зброєю, яка множить ворогів на нуль. Із початку повномасштабного вторгнення воїни Збройних сил України активно застосовують безпілотники, а волонтери та благодійники допомагають нарощувати їх потенціал.

Днями Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» на запит однієї з військових частин передав чергову партію FPV-дронів нашим захисникам, які виконують бойові завдання на Авдіївському напрямку.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» розуміє важливість використання сучасних FPV-дронів на фронті. Ми отримуємо дуже багато запитів від військових частин. Звісно, в першу чергу реагуємо на звернення від тих військових формувань, де служать волиняни. Це, наприклад, 50-й окремий стрілецький батальйон ЗСУ чи 100-та окрема бригада територіальної оборони. 100-й бригаді ТрО стараємося допомагати першочергово. Відправили їм за короткий період понад сто дронів.

Насправді найрізноманітніших запитів дуже багато, тому продовжуємо допомагати. Знаємо, що зараз одна з першочергових потреб – це FPV-дрони та квадрокоптери DJI Mavic. У зв’язку з погодними умовами збільшилася кількість запитів на батареї до дронів DJI Mavic, адже через мороз акумулятори в «пташок» швидко сідають, тож потрібно постійно мати запасні, щоб дрони могли повноцінно виконувати свою роботу.

Також дуже важливі засоби радіоелектронної боротьби з ворожими дронами. Тому, в принципі, основні потреби військових, які зараз закриває Фонд, – це «пташки» та засоби боротьби з ворожими безпілотниками», – наголосила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Відзначимо, що від початку повномасштабної війни дронами військовослужбовців переважно забезпечували благодійники та волонтери. Нині нарешті розпочалися процеси постачання FPV-дронів для ЗСУ від держави. Тож волонтери сподіваються, що зможуть зосередитися на інших важливих питаннях.

Читати ще: Волинські тероборонівці отримали 50 дронів від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом

Нагадаємо, Фонд продовжує активно працювати задля наближення перемоги й неодноразово передавав військовим різні види безпілотників, зокрема розвідувальні дрони, дрони-камікадзе, октокоптери та інше залежно від запитів.

Як ми писали, Фонд передавав на гарячі напрямки мікроавтобуси Volkswagen Transporter Т4, відремонтовані броньовані КрАЗи, бронежилети, каски, турнікети, медикаменти, квадрокоптери, планшети, рації, відеокамери, приціли, рушниці-антидрони для боротьби з ворожими безпілотниками та інше.

Також спільно з Луцькою міською радою було реалізовано великий проєкт із закупівлі п’яти тисяч комплектів зимової форми і тактичного взуття для військовослужбовців, яка відповідає всім стандартам. І одяг, і взуття замовляли у виробників із Луцької громади, щоб підтримати місцевий бізнес.

Загалом допомогу від Фонду отримували захисники з 14-ї ОМБР, 100-ї ОБР ТРО, спецпідрозділу «Птахи Мадяра», 2-го ОСБ та інші волинські воїни, які служать у різних військових структурах України.

Нещодавно Фонд передав шість вантажівок на запит 3-ї штурмової бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волонтер Показати IP 3 Лютого 2024 12:08
Скільки на ЗСУ пожертвувала родина президента Зеленського?
до дурика до Волонтер Показати IP 4 Лютого 2024 09:39
Подай офіційне звернення в офіс президента, ще нам розкажеш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus