USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.22 10.48

Вишиванки немовлятам і патріотичний флешмоб від волинського медоб’єднання захисту материнства і дитинства. Фото

23 Серпня 2023 11:46
Із нагоди Дня Державного прапора України та свята Незалежності працівники Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства влаштували патріотичний флешмоб. Медики утворили слово «Україна» та під звуки Державного Гімну підняли до неба синьо-жовтий стяг.

Також усім новонародженим у ці дні в перинатальному центрі дарують вишиванки та «Книги гідності» з їхніми першими в житті світлинами.

Генеральна директорка медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська розповіла, що слово «Україна» утворили 108 працівників закладу охорони здоров’я, а загалом до дійства долучилися майже пів тисячі медиків.
«Ми порадилися і вирішили, що як медичні працівники з нагоди двох таких важливих дат обов’язково маємо заявити про те, що ми – українці, що ми – нація, що наша країна – Україна. Визначилися, що хочемо зробити акцент саме на прапорі. Тому виникла ідея утворити слово «Україна» з використанням жовтого і блакитного кольорів. У цих кольорах – наша сила і наше майбутнє. Кожен медичний працівник одягнув білу форму й узяв із собою прапорець», – сказала Ірина Горавська.

Як додала, медоб’єднання захисту материнства і дитинства – потужний і певною мірою символічний заклад, адже саме тут народжуються маленькі українці, які творитимуть історію нашої країни в майбутньому.
Читати ще: У волинському перинатальному центрі народилося майже 800 недоношених дітей. Як вони зростають?

Своєю чергою, перші «Книги гідності» немовлятам у перинатальному центрі подарували цьогоріч до Дня матері. Традицію вручати новонародженим фотоальбоми з їхніми першими знімками приурочують до міжнародних і державних свят.

На світлинах немовлята позують у вишиванках. Святкові сорочечки маленькі українці також отримують у подарунок від медичного закладу.
Читати ще: 34-річна волинянка, якій ставили діагноз безпліддя, народила одинадцяту дитину: «Сім’я – це найбільше щастя»

«Це їхня перша в житті вишиванка і перша сторінка в їхній «Книзі гідності». Потім цю книгу доповнять фотографії з хрещення, з дитячого садка, зі свята першокласників та з інших пам’ятних подій у житті кожного українця та кожної українки», – наголосила Ірина Горавська.

Загалом із початку року в обласному перинатальному центрі народилося 1920 дітей, із яких 220 немовлят – у серпні.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Серпня 2023 15:35
Які гарні 8)   Їх би в декрети повідправляти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus