USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Висловити емоції та почуття: у Луцьку створили проєкт підтримки дружин військових. Як долучитись

2 Листопада 2023 17:46
У Луцьку започаткували групи підтримки для дружин військовослужбовців. У межах проєкту для жінок організовують закриті зустрічі, де вони матимуть змогу поділитися переживаннями та розповісти про свій стан. Проєкт покликаний надати підтримку дружинам військових, які зараз знаходяться в напрузі та стресі, поки їх чоловіки захищають Україну від російських окупантів.

Групи підтримки – це зустрічі в закритому форматі, які відбуватимуться щосуботи протягом наступних трьох місяців.

Місце проведення – проспект Соборності 18Б (праве крило РАЦСу), приміщення Центру сімʼї при Управлінні соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді Луцької міської ради. Початок – об 11:00.

Для участі дружинам військових необхідно зареєструватися за покликанням. Телефон для довідок: 050-987-73-16.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини депутат Луцької міської ради Роман Кравчук, групи підтримки відбуватимуться в межах комплексної програми з допомоги дружинам військових, яка включає чималу кількість проєктів, зокрема, роботу з дітьми.

Ця програма – ініціатива його команди, яку реалізовуватимуть спільно із психологами й у партнерстві з управлінням соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді Луцькради.

«Нам потрібен сильний тил для наших військовослужбовців. Сильний тил – це коли їхні діти та жінки в безпеці, мають усе необхідне. Програму створили, аби дружини воїнів були захищені, мали на місцях психологічну, моральну та фізичну підтримку», – закцентував Роман Кравчук.
Читати ще: МО планує офіційно визначити рівні надання психологічної допомоги бійцям

Психологиня і співорганізаторка груп підтримки Альона Юхимчук, яка працюватиме із жінками під час зустрічей, розповіла: першочергово маємо створити правильну атмосферу.

«Кожна жінка буде почутою, зможе розповісти свою історію війни, розповісти про своє життя, про емоції, які відчуває, коли чоловік знаходиться в лавах ЗСУ або на фронті. Ми запрошуємо дружин військових, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, і тих, що виконують завдання не на передовій», – наголосила Альона Юхимчук.
Як додала, на зустрічах розповідатимуть дружинам про самодопомогу, методи саморегуляції, про заспокоєння. З її слів, у групах підтримки буде до десяти осіб, щоб кожна людина змогла висловитися. Кількість груп формуватиметься залежно від кількості охочих доєднатися до проєкту.

Після спілкування з дружинами воїнів, психологиня окреслює труднощі, з якими стикаються жінки. Серед таких – відсутність розуміння з боку суспільства й докори (приміром, що чоловік отримує велику зарплату, що для військових багато привієїв тощо). Також оточуючі не знають, як підібрати слова для правильної підтримки дружин. Під час зустрічей долатимуть ці бар’єри, створюючи жінкам комфортні умови для висловлення.
«Існує думка психологів, що в цій війні найбільше постраждають дружини військовослужбовців. Самі воїни пройдуть пекло війни, однак це виллється на дружин. Думаю, на нас як на суспільство чекає велике випробування – підтримка жінок. Для цього не потрібно глибоко проникати їм у душу, потрібно просто правильно підтримати, щоб вони змогли вистояти, дочекатися та відбудувати нове життя», – підсумувала Альона Юхимчук.

Нагадаємо, для участі у групах підтримки необхідно заповнити реєстраційну форму.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
цікавий Показати IP 2 Листопада 2023 18:06
А модний і веселий хлопець Роман Кравчук не хотів би повоювати?
Роман К. до цікавий Показати IP 3 Листопада 2023 09:44
Мені ніколи, я ваших дружин заспокоювати буду.
Військовий Показати IP 2 Листопада 2023 21:29
Да ну нафіг щоб жінка моя плакала в пару разів більше Чекаю допомоги від моєї влади Луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus