USD 40.90 41.17
  • USD 40.90 41.17
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Як на свята працюватимуть пункти вакцинації на Волині

31 Грудня 2021 22:19
Усі пункти та центри вакцинації проти коронавірусу у Волинській області працюватимуть у вихідні дні. Зачиненими вони будуть лише 1 та 7 січня. Починаючи з січня, волиняни можуть отримати бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

Про це під час брифінгу у Волинській ОДА розповіла заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Усього в області вже проведено 611 964 щеплення проти коронавірусу. Одну дозу вакцини отримали 322 278 жителів області, дві дози – 289 670 людей. Також на Волині 16 людей отримали додаткові дози вакцини проти COVID-19.

«Додаткові дози можуть отримати люди зі зниженим імунітетом, люди, які перебувають на імуносупресивній терапії з огляду на трансплантацію органів, онкохворі, ВІЛ-позитивні. Додаткова доза вводиться не раніше, ніж через 28 днів після другої дози вакцини. Тобто у проміжку від 28 до 90 днів можна вводити додаткову дозу. Вона вводиться тією ж вакциною, що й перша-друга дози. В Україні також анонсовано бустерну дозу для інших категорій людей. Бустерну дозу можна буде отримати з січня. Її зможуть передусім отримати медики, соціальні працівники, а згодом – інші категорії громадян. Бустерна доза вводиться через шість місяців після повторної дози вакцинації і проводитиметься тільки препаратами Pfizer або Moderna», – розповіла Людмила Тимощук.

Читати ще: Бустерна доза антиковідної вакцини та додаткова: у МОЗ пояснили різницю

Вони закликала волинян дотримуватися карантинних вимог і робити щеплення проти коронавірусу. Анонсувала, що у вихідні, окрім 1 та 7 січня, в області працюватимуть усі пункти та центри вакцинації.

Нагадаємо, з січня наступного року українці та волиняни зокрема зможуть отримати щеплення так званою бустерною дозою. Це стосується насамперед людей із пониженим імунітетом, медиків і працівників соціальних закладів. А із 16 січня невакцинованих медичних працівників відсторонятимуть від роботи без збереження заробітної плати.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus