USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Яценюк може повернутися у велику політику

11 Травня 2016 13:09
Екс-прем’єр Арсеній Яценюк може повернутися у велику політику. Зокрема, згідно з повідомленнями ЗМІ, політик у разі позитивних домовленостей може спробувати балотуватися по 85-у округу в Івано-Франківській області замість Ігоря Насалика, - повідомляє ІНФОРМАТОР.

Нагадаємо, після кадрових змін в уряді Гройсмана, стали вакантними сім мажоритарних округів. Однак, влада, вочевидь, через брак достойних кандидатур у БПП вирішила провести довибори лише у чотирьох округах. Серед них - по 85-у округу.

Низка джерел вказує, що по округу 85 може висунутись і екс-прем’єр Арсеній Яценюк. На Банковій домовились, що йому буде сприяти колишній мер Калуша і нинішній міністр енергетики Ігор Насалик. Той нібито має залучити усі свої ресурси на підтримку Яценюка за дозволом і згодою Порошенка. Однак, усі учасники цієї домовленості, як пише видання, розуміють, що Петро Олексійович може як завжди передумати і “кинути” партнера в останній момент. Адже, якщо Яценюк виграє вибори на окрузі, то він втратить імідж політичного лузера. Це - невигідно Банковій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВЕЛИКА ГРА. ЗА ЩО БОРЮТЬСЯ ЯЦЕНЮК І ПОРОШЕНКО

Як повідомляють джерела у Верховній Раді, округ для себе як стратегічний розглядає “Свобода”, але в партії все ще не можуть визначитись із кандидатом та й політичний вплив партія має недостатній. Спочатку тут планував висунутись сам лідер партії Олег Тягнибок. Але оточення його відмовляє від цього кроку: якщо він програє вибори, стане політичним трупом і доб’є політичну силу. Тому по округу вирішили висунути Руслана Кошулинського – він доволі медійно вдалий і розкручений персонаж, а якщо й програє – багато не втратить. Його позитивний імідж дозволить продовжити залишатися в політиці.

Свої амбіції на округ висунув і Олександр Сич – чинний голова облради, екс-народний депутат, екс-віце-премєр, який має власний політичний імідж і має власні ресурси в області, які можуть вплинути на хід виборів. Однак, “Свобода” наразі більше схиляється до кандидатури Руслана Кошулинського, якого, скоріш за все, і будуть висувати по округу від політичної сили.

У той же час, у Ігоря Насалика є власний сильний кандидат на округ – його рідний брат Сергій Насалик, мер Рогатина. Відтак, у битві за округ зійдуться кандидат від “Свободи” і той, кого буде підтримувати міністр Ігор Насалик.

Показово, що в кінці квітня почався “переділ” округів, і Банкова визначилася зі своїми фаворитами. Так, по Полтавській області (округ 151) Петро Порошенко висунув кандидатуру одіозного екс-нардепа Руслана Богдана (Мусієнка) від “Батьківщини”, який вже місяць роздає “подарунки” виборцям. По Чернігову (206 округ) Банкова висуває скандального столичного забудовника Максима Микитася, який також почав активну агітаційну кампанію в окрузі. Воодночас Банкова відмовилась проводити довибори у Волинській, Херсонській та Луганській областях.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
українець Показати IP 11 Травня 2016 13:23
Всі уважно прочитали? Про які зміни в країні ми можемо говорити, коли на депутата планують йти не для того щоб людям користь була і щось для людей робити, а лише по політичних домовленностях, лише підкилимні розклади і хто щось про користь для людей прочитав? Це просто жах що творять!
Юра Показати IP 11 Травня 2016 14:09
Жах. Коли вже буде переворот -все те кодло вигнати або хай так як люди на городах працюють і мають копійки. Хто такий прийде до влади, що не дасть жирувати владцям, нічого не роблять а які статки !! Люстрація це називається? Вже з жиру давляться не можуть нажерти себе і своїх дітей . Навіть у волинській оласті подивіться як живуть чиновники податкової прокуратури і так далі, їхні діти за кордоном подорожують жінки не працюють , самі в ресторанах банях , то це люстрували? То за що гинули люди?
123 Показати IP 11 Травня 2016 14:20
І який дурень ще за нього проголосує.
Всезнайко до 123 Показати IP 11 Травня 2016 15:29
Рагулі проголосують.
Ната Показати IP 11 Травня 2016 14:34
коментар було видалено
бе Показати IP 11 Травня 2016 15:43
ігор насалик оце особистість! модель.красень.з такими біцебсами- він кого захоче того і ..... тим більше при такій посаді...
ТБ 112 Показати IP 11 Травня 2016 19:34
На інвалідному возику як мама Юля? І буде розповідати з нею про злочинні схеми по яких вони крали газ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus