USD 41.35 41.67
  • USD 41.35 41.67
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.80 10.93

Як зможуть перетинати кордон з ЄС діти. Деталі

1 Червня 2017 13:53
Волинянам, які планують уже цього року скористатися безвізовим режимом з ЄС і подорожувати з дітьми, варто запам’ятати декілька правил.

Прес-служба Луцького прикордонного загону у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомляє про правила перетину кордону з ЄС неповнолітніми волинянами.

Так, діти, які планують скористатися безвізом, також повинні мати біометричний паспорт. При цьому, паспорт громадянина України для виїзду за кордон дітям від народження і до 16 років оформляється строком на 4 роки. Після 16 років видаються паспорти з повним терміном дії – на 10 років. А от українцям зі звичайними, не біометричними закордонними паспортами, у тому числі й неповнолітнім, для поїздок в країни ЄС потрібно, як і раніше, оформлювати візу.

Оформляючи документ для поїздок дитини за кордон варто звернути увагу на те, що до 12 років діти не здають відбитки пальців, менше з тим, такий паспорт зберігає статус біометричного і дає дозвіл на безвізовий в'їзд до ЄС. Вже з 12 років ця процедура є обов'язковою, а підпис дитини при оформленні паспорта ставиться, починаючи з 14 років.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ ДЛЯ ДІТЕЙ. ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ВОЛИНЯНАМ

Діти, віком від 16 років і старші, мають право подорожувати до Європи без віз самостійно, до 16 років виїжджати за межі України можна лише у супроводі обох батьків, або у супроводі одного з батьків чи з довіреною особою, маючи при собі нотаріально завірену згоду батьків.

Також варто пам’ятати, якщо дитина віком до 16 років виїжджає з одним із батьків (опікунів, усиновлювачів), то необхідна нотаріально завірена згода другого з батьків (опікуна, усиновлювача).

В той же час якщо один із батьків живе за кордоном, то згоду засвідчують у консульських установах МЗС України. Окремо варто додати, якщо один із батьків не хоче підписувати згоду, то такий спір вирішується у судовому порядку. Основна мета розгляду – довести, що виїзд за кордон відбувається в інтересах самої дитини.

З іншими особливостями та переліком документів для оформлення біометричного закордонного паспорта для дитини можна ознайомитися на сайті Державної міграційної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus