USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.95 41.20
  • PLN 10.22 10.48

З початку повномасштабного вторгнення в Україну територію РФ залишило щонайменше 150 журналістів

7 Березня 2022 13:52
Щонайменше 150 журналістів виїхали з Росії від початку війни в Україні.

Про це повідомляє російське незалежне видання Агентство у Телеграм-каналі.

Протягом останніх днів з Росії масово їдуть журналісти – свою справу зробили так звані фейки про війну та масові блокування ЗМІ.

Журналісти російського сайту Агентство опитали працівників із 17 редакцій та підрахували, що загалом із Росії за останні дні виїхало щонайменше 150 журналістів. У багатьох ЗМІ виїхала значна частина журналістів – наприклад, майже вся московська редакція «Медузи» – близько 20 людей. Виїхали і журналісти «Дощу», «Ехо Москви» та «Нової Газети».

Читати ще: Російські журналісти опублікували лист із засудженням війни з Україною

Частина працівників ЗМІ оголосила про від'їзд публічно, наприклад, головний редактор «Дощу» Тихон Дзядко, ведучий цього ж каналу Михайло Фішман, головний редактор видання Republic Дмитро Колезєв, кінокритик Антон Долін.

Також евакуйовані кореспондентські пункти провідних західних ЗМІ. З Росії поїхала більшість співробітників російської служби BBC (не менше 15 осіб), Bloomberg і «Радіо Свобода». До слова, відучора сайт Agents.media (Агенція,- ред.) заблокований та з'явився у реєстрі Роскомнагляду. Рішення про блокування ухвалене на вимогу Генпрокуратури ще 24 лютого, тобто у день вторгнення Росії в Україну. Разом із нами було заблоковано багато інших незалежних ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus