USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Зустріч Нового року і заходи безпеки у світових мегаполісах

1 Січня 2018 13:50
Зустріч нового 2018-го року у світі відбулася за умов підвищених заходів безпеки у більшості столиць та мегаполісів, інформує Радіо Свобода.

"Найбільш посиленими були заходи безпеки на Мангеттені (Нью-Йорк, США - ред.) через рік після кількох терористичних атак, спрямованих на натовпи людей", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що понад мільйон жителів Нью-Йорка і численні туристи при температурі мінус 12 градусів за Цельсієм зустрічали Новий рік. На Таймс-сквер зібралося менше людей, ніж зазвичай через, як припустила влада, морозну погоду. Найхолодніша новорічна ніч при мінус 17 тут востаннє була у 1917 році.



У турецькому Стамбулі в новорічну ніч влада вивела на вулиці 37 тисяч правоохоронців. "Така увага силовиків викликана минулорічною трагедією, коли 39 людей були вбиті, переважно іноземці, під час нападу в Стамбулі в переддень Нового року", - зазначається в повідомленні.

У російській Москві у режимі підвищеної готовності чергували поліцейські та МНС. У рятувальному відомстві заявили про відсутність надзвичайних ситуацій під час святкування Нового року.



Десятки тисяч людей зібралися біля Бранденбурзьких воріт у Берліні, щоб подивитися на святкові феєрверки.



Яскраві вогні у небі розсипалися в Парижі біля Тріумфальної арки, де сотні тисяч людей зустрічали новий рік на Єлисейських полях. За останні два роки безпека у французькій столиці особливо посилена після кількох терактів. Вулиці французької столиці, зокрема в популярних районах, патрулювали майже 100 тисяч військових і поліцейських.



Бій курантів із Біг-Бена на вежі британського парламенту почули жителі і гості Лондона. Годинник, який на реставрації, тимчасово ввели в експлуатацію напередодні Нового року, як це було і на Різдво.



У Таїланді відновили яскраве святкування Нового року після закінчення річної жалоби за покійним королем Пуміпоном Адуньядетом, який помер в жовтні 2016 року.

Однією з перших країн, де зустріли Новий рік, стала Австралія – феєрверки осяяли небо над всесвітньо відомим Сіднейським оперним театром.



Втім найпершими 2018-й зустріли у тихоокеанських країнах Самоа, Тонга та Кірібаті.

За китайським календарем 2018-й – рік жовтого земляного собаки. За цим календарем він розпочнеться лише 16 січня і стане 4716-м у східній традиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus