USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Які електронні петиції розглядатиме Волинська облрада

11 Лютого 2016 13:39
Депутати обласної ради затвердили порядок розгляду електронних петицій. Для того, аби її розглянули, петиція має за 30 календарних днів набрати тисячу підписів від зареєстрованих користувачів.

Відповідний проект рішення обранці громади підтримали під час другого пленарного засідання другої сесії облради, 10 лютого.

Згідно з рішенням, громадяни можуть звертатися з петиціями до Волинської обласної ради з урахуванням її повноважень, визначених Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими законами України.

Петиції можна надсилати за посередництвом веб-сайту обласної ради, де буде вказаний автор петиції. Підписанти та автори мають пройти електронну реєстрацію, а підписання без участі громадянина буде неможливим.

Автор (ініціатор) петиції заповнює спеціальну форму, яка розміщена на веб-сайті обласної ради. При заповненні форми зазначаються прізвище, ім’я, по батькові громадянина (або представника групи осіб), а також адреса електронної пошти.

В петиції має бути викладено суть порушеного питання, пропозиція щодо його вирішення, а в заголовку зазначено її короткий зміст.

Електронна петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Для створення електронної петиції до Волинської обласної ради її автор заповнює спеціальну форму на офіційному веб-сайті обласної ради та розміщує текст електронної петиції.

Електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті Волинської обласної ради протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором.

У разі невідповідності електронної петиції встановленим вимогам оприлюднення такої петиції не здійснюється, про що повідомляється автору не пізніше строку, встановленого для оприлюднення.

Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті Волинської обласної ради є датою початку збору підписів на її підтримку.

Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян.

Електронна петиція, адресована Волинській обласній раді, розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 1000 підписів громадян протягом 30 календарних днів з дня оприлюднення петиції.

Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному веб-сайті Волинської обласної ради не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції.

Розглядати електронні петиції будуть під час пленарних засідань сесії не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Для підготовки пропозицій та проекту відповіді на електронну петицію питання не пізніше семи робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду розглядається на засіданні профільної комісії обласної ради. У разі, якщо питання, порушені в електронній петиції, належать до повноважень інших органів – профільна постійна комісія готує проекти звернень до таких органів.

Про підтримку або непідтримку електронної петиції публічно оголошується на офіційному веб-сайті головою обласної ради, першим заступником або заступником голови ради.

У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті обласної ради, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції.

Якщо обласна рада визнає за доцільне, то викладені в електронній петиції пропозиції, можуть бути оформлені відповідним рішенням.

Інформація про кількість підписів, одержаних на підтримку електронної петиції, та строки їх збору буде зберігатися не менше трьох років з дня оприлюднення петиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Лютого 2016 15:32
А де рішення про зміну руху маршрутки 18?! Була ж петиція!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus