USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у Волиньраді обмежать час для спічу

5 Січня 2016 12:18
Депутати обласної ради розробили нові правила їхньої роботи – Регламент. Аби під час сесійних засідань було мінімум пустослівних балачок, обранцям громади обмежують час для заяв, виступів, доповідей і реплік.

Про це йшлося під час розширеного засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією за участю голів усіх фракцій в обласній раді вчора, 4-го січня.

Нагадаємо, депутати облради вчора спільно підтримали новий Регламент Волинської обласної ради сьомого скликання, який, на думку керівників усіх фракцій, має бути спрощеним та ефективним.

Відповідно до пропозицій, час виступу депутата обмежили так:

доповідь – до 15 хвилин;

співдоповідь – до 5 хвилин;

заключне слово – до 3 хвилин.;

виступ в обговоренні – до 5 хвилин;

повторний виступ в обговоренні – до 3 хвилин;

озвучення заяви – до 3 хвилин;

озвучення депутатського запиту – до 3 хвилин;

озвучення депутатського запитання – до 3 хвилин;

Більше того, в Регламенті хочуть закласти те, аби один депутат під час сесійного засідання мав право лише на два запити. Якщо ж питання є ще, і вони нагальні – можна використати певний буфер – право іншого депутата на запит, який може передати слово.

Також двома хвилинами обмежили й час для виступів стосовно процедури та з мотивів голосування, пояснень, зауважень, запитань, довідок, внесення поправок та виступів з місця.

На запитання депутат матиме лише 60 секунд.

Якщо ж матиме репліку, то повинен вкластися із своїми поясненнями, доводами та аргументами за ту чи іншу позицію в 10 хвилин. Додатковий час може отримати лише тоді, коли йому передати своє слово інший обранець громади.

Детально Проект рішення Регламенту можна прочитати тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
БД Показати IP 5 Січня 2016 12:38
Щодо передачі слова від іншого депутата для оголошення запиту,то буде хаос і несправедливість,бо почнуть записуватись ті,у кого нема запиту та забирати можливість виступити почергово згідно електронної черги.
ВИБОРЕЦЬ Показати IP 5 Січня 2016 14:53
БРАВО пане ПАЛИЦЯ. ЩОСЬ ПОЧИНАЕТЬСЯ ТОЛКОВЕ РОБИТИСЯ. Але--чому я 1 ми вс1 повинн1 оплачувати опалення за балкони 1 лодж11. ЩО я там живу чи сплю7 ЦЮ ДУРИСТ1КУ треба переглянути . АБО --ЗРОБИТИ 20-25 ПРОЦЕНТ1В за те що тепло йде з к1мнати коли на двор1 плюс або --5 а жарать н1би 15-20 чи 25 градус1в............................
Тарас Чурило Показати IP 5 Січня 2016 17:32
Правильно, все повинно бути чітко і по темі, а то виходять за трибуну попіаритисб
Фотін Показати IP 5 Січня 2016 22:57
Як і планувалось, нове керівництво обласної ради налагоджує ефективну роботу депутатського корпусу.
Олекса Вільний Показати IP 5 Січня 2016 22:59
Можливо нарешті закінчиться цей балаган в обласній раді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus