USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Декларація-невидимка: Кіндер каже – подав, у НАЗК звітують – немає

8 Грудня 2016 17:59
У Єдиному державному реєстрі декларацій відсутня декларація міського голови Ковеля Олега Кіндера за 2015 рік

Про це йдеться у відповіді Національного агентства з питань запобігання корупції на журналістський запит Інформаційного агентства Волинські Новини.

31 жовтня завершився перший етап заповнення електронних декларацій для чиновників. Нині в базі реєстру - понад 118 тисяч документів. Відповідно до процедури, всі були зобов’язані здати декларації до кінця доби 30 жовтня.

Проте, за станом на 8 грудня, Ковельський міський голова так і не подав декларацію. Зауважимо, що відповідно до чинного законодавства, якщо чиновник не подав декларацію, то Національне агентство з питань запобігання корупції письмово його сповіщає про це. Своєю чергою, протягом 10 днів з дня отримання повідомлення чиновник зобов’язаний подати декларацію.

Журналісти видання протягом двох днів безуспішно намагалися зв’язатися з Олегом Кіндером, проте коментарів щодо декларації чиновника отримати так і не вдалося. Разом з тим, виданню Конкурент мер Ковеля розповів, що декларацію подав.

Аби з’ясувати цей факт ІА Волинські Новини звернулися з інформаційним запитом до НАЗК. Натомість там виданню повідомили про те, що Ковельський міський голова електронної декларації за 2015 рік не подавав.

«У Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування щорічна декларація за 2015 рік Кіндера Олега Олексійовича, Ковельського міського голови, відсутня», - йдеться у відповіді НАЗК.
Відповідь НАЗК

У відомстві також зазначають, що, згідно з ч. 2 ст. 49 Закону про державні органи, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування, а також юридичні особи публічного права зобов'язані перевіряти факт подання суб'єктами декларування, які в них працюють (працювали), відповідно до цього Закону декларацій та повідомляти Національне агентство про випадки неподання чи випадки несвоєчасного подання таких декларацій у визначеному ним порядку.

Проте, за станом на 6 грудня 2016 року до НАЗК не надходило повідомлень щодо неподання або несвоєчасного подання декларації Олегом Кіндером.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Грудня 2016 18:02
ХОЧ ТРОХИ д*більна влада відчує наслідки свого дебільного господарювання і законотворчості.
Ковельчани Показати IP 9 Грудня 2016 10:46
Не можуть журналісти звязатися з Кіндером бо він обмиіває грамоту "За заслуги перед укрвїнським народом" яку йому народ не вручав... Ковельчани глибоко обурені, бо вони нікого не уповноважували нагороджувати Кіндера. Це Івахів так собі вирішив, що Кіндер щось зробив... для нього особисто... А Кіндер навіть декларацію не подав, видно щоб ковельчани не бачили скільки він вкрав, бо плачеться завжди що має мізерну зарплату.
Знаючий Показати IP 9 Грудня 2016 16:46
А хіба не тільки він не подав? Його коллєга Бойко теж не подав і нічого. Вони пани, їм можна. Без совісті і честі, така еліта. Вся Ковельська міська рада - хабарники і нероби. Про що тут говорити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus