USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Двом підприємствам не дозволили видобувати волинський бурштин

10 Жовтня 2016 14:37
Депутати не рекомендували надавати надра у користування ТОВ «Громада села Лісове» і ТОВ «Асоціація міжнародної комерції «Агро+», які хотіли видобувати бурштин на території Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Представник ТОВ «Громада села Лісове», яке претендувало на ділянку бурштину «Лісовська», на засідання комісії не з’явився. Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що управління екології ОДА не погодило надання надр у користування, оскільки поруч з вказаною ділянкою знаходяться природо-охоронні зони. До слова, площа ліцензійної ділянки, на яку претендувало ТОВ, становила 35 кілометрів квадратних.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВИЗНАЧИЛИ, ХТО ВИДАВАТИМЕ ДОЗВОЛИ НА ВИДОБУТОК БУРШТИНУ

Не прийшов на засідання і ТОВ «Асоціація міжнародної комерції «Агро+», які претендували на ділянку бурштину «Польська Гора». Голова профільної комісії та депутат облради Василь Столяр заявив, що підприємство є ледь не «секретним», адже комісія навіть не знає, кого запросити на засідання комісії, аби вислухати пропозиції. Площа ліцензійної ділянки, на яку претендувало ТОВ, становила 286 гектарів.

ЧИТАТИ ЩЕ: БУРШТИН ДЛЯ ВОЛИНЯН: ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ «ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРС»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
до гунчика Показати IP 10 Жовтня 2016 18:34
Що за відмазки, тому, що (рядом знаходиться), природо - охоронна зона, так це ж рядом. Хоча б для жителів села Лісово знайшли іншу відмазки. А де робочі місця, а де артілі, а де обіцянки? Ха-ха-ха, Вот тобі і правда!
Атошнік Показати IP 11 Жовтня 2016 05:16
А як ті селяни могли попасти на ту комісію коли комісія проходила за закритими дверями і як могли представники громада села лісове попасти туди коли їх ніхто не приглашав а тому що столяр який іі проводив там не бачить нікого з місцевих тільки себе Для чого тоді було обманювати людей щоб створювали артілі коли вони своі обіцянки не виконують І ділянка не для видобутку а для георозвідки а закон про геоло розвідку є. Не треба обманювати людей. Влада в котрий раз не здержала своє слово як ім вірити
До Веніаміна Туза. Показати IP 11 Жовтня 2016 06:45
А чому щоб Провірити чи копають воєнні чи міліціянти хто там є Вам понад облилася бурільня установка. А що з нею тільки можна побачити свіжі ями???? І чому ви тоді перешкоджали робити ротацію батальну ,СВІТЯЗЬ' і чому власне вас не лісники вигнали а прокуратура. І для чого ви Палиці підносити неправдиву інформацію Не можу зрозуміти Вас то ви завжди так шукаєте свіжі ями з допомогою машини яка провіряє чи є бурштину. Новий спосіб придумав Столяр
Двостволка Показати IP 11 Жовтня 2016 06:51
Маневичани вас знову кинули
11132 до Двостволка Показати IP 27 Жовтня 2016 18:21
Прид*рок двостволка знов ти появився

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus