USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директор «Звірівського» програв суд

26 Березня 2015 16:44
Апеляційний суд області виніс ухвалу щодо скарги колишнього директора ДП «Мисливське господарство «Звірівське» Андрія Шпорука.

Нагадаємо, Андрія Шпорука призначили на посаду виконувача обов’язків директора Звірівського лісництва ще у 2008 році, а вже наступного року з ним підписали перший трудовий договір, терміном на рік. Потім – ще один, термін дії якого мав припинитись влітку 2015 року. 4 листопада 2014 року його звільнили. Про це Андрія Шпорука сповістили листом, про що є відповідний документ.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЗАКУЛІССЯ» ЗВІРІВСЬКОГО ЛІСНИЦТВА: СВАВІЛЛЯ, БРАКОНЬЄРСТВО І БОРГИ

Лише після перевірок, ініційованих одним із працівників ДП «Звірівське», став відомий обсяг матеріальної шкоди, якої завдав підприємству екс-директор. Зокрема, йдеться про майже півмільйонний борг, недостачу розміром 126 тисяч гривень, фіктивних працівників, самовільно відчужену на свою користь земельну ділянку та зниклі 13 одиниць вогнепальної зброї.

Однак, Андрій Шпорук з цим не погодився і подав до суду.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУД У СПРАВІ ЕКС-ДИРЕКТОРА ЛІСНИЦТВА: ЗА ЩО ЗВІЛЬНИЛИ ШПОРУКА

Однак, Ківерцівський районний суд Андрієві Шпоруку відмовив у поновленні на посаді.

Та чоловік не зупинився на цьому і подав апеляційну скаргу. Сьогодні, 26 березня, в Апеляційному суді області відбулося судове засідання за апеляційною скаргою Андрія Шпорука.

Позивач заборонив здійснювати відео зйомку судового засідання, мотивуючи це тим, що «хвилюється коли його знімають». До слова, головуюча суддя Тетяна Лівандовська-Кочура зауважила, що такі процеси варто доводити до громадськості і відеозйомка не може заважати здійсненню судового процесу.

У своїй апеляційній скарзі Андрій Шпорук апелював до суду, що його неправомірно звільнили.

Зауважимо, підставою для звільнення стало порушення Шпоруком умов контракту та статуту ДП «Мисливське господарство «Звівське». Предметом порушення стало 25 соток на землях, якими користувалося держпідприємство.

Так, Андрій Шпорук придбав будинок у «Звірівському», а потім приватизував 25 соток землі для обслуговування житлового будинку та господарських споруд. До початку судових процесів у Державному агентстві лісових ресурсів навіть не знали, що 25 соток державної землі приватизували.

Власне, згідно зі Статутом підприємства, відчудження майна мало відбуватися за погодженням Держагентсва. Це ж саме йдеться і в контракті керівника підприємства. Однак, Шпорук до держагентства не звертався. Натомість він погодив відчудження землі з управлінням лісомисливського господарства облдержадміністрації.

Представник позивача переконував, що на той момент, коли оформлялися документи, земельна ділянка не була у власності держпідприємства, відтак він не порушив ані статуту, ані контракту. Тож Андрій Шпорук просив поновити його на посаді і виплатити йому гроші за вимушені прогули.

Додамо, що в суді першої інстанції наразі розглядається справа за позовом прокуратури щодо незаконності набуття права приватної власності на землю. Це виявили й відповідні перевірки. Крім того, розпочате кримінальне провадження щодо Андрія Шпорука про привласнення та розтрату майна держпідприємства та зникнення 13 одиниць зброї.

Після розгляду справи суд виніс ухвалу: апеляційну скаргу Андрія Шпорука відхилити, а рішення суду першої інстанції залишити без змін.

До слова, під час судового процесу головуюча суддя запитала, чи залишилися вільні будинки в держпідприємства і тонко натякнула: «Якщо кожен новий директор, який прийде, приватизовуватиме собі по декілька соток, то що ж залишиться самому підприємству?».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хомячок-лісовичок Показати IP 26 Березня 2015 17:33
Відходять вірні пси Колісника з галузі. І всі - з ганьбою.
лісник Показати IP 26 Березня 2015 21:34
є велика надія що в скорому майбутньому ми побачимо в суді колісника богдана разом з синами все ж таки вони мають хоча б якось відповісти про той бєзпрєдєл який творили роками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus