USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Міноборони хоче «віджати» територію у Ковельського лісництва

25 Липня 2016 18:47
Продовжуються судові справи між Міністерством оборони України та Ковельським лісовим господарством.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 25 липня, повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, у 1991 році величезну територію волинських лісів віддали в розпорядження державного агентства лісових ресурсів.

«Є й відповідна постанова Кабміну. На жаль, через 20 років почались судові процеси про анулювання державних актів на право користування землями, що належали нашим лісогосподарським підприємствам. На мою думку, це несправедливо, адже за ці 20 літ структурні підрозділи волинського лісового господарства створили інфраструктуру, впорядкували ці зони власним коштом. Я не погоджуюсь, що через суди в наших підприємців хочуть забрати уже впорядковані території», - запевняє очільник області.

Він наголосив, що нині спірне питання знаходиться на розгляді в Кабміні, втім, тільки через рішення уряду воно може бути змінене.

«Не можна допускати «розбазарювання» ресурсів, які на сьогодні є у волинян. Я не впевнений, що військова частина буде активно працювати на території Волинського регіону. Це банальне намагання отримати доступ окремих людей до лісових ресурсів», - продовжує обурюватись Гунчик.

З його слів, сьогодні частина території лісових підприємств області знаходиться у зоні авіаційного полігону «Повурськ».

«Буде додаткове засідання спеціальної комісії, яка ще раз огляне ці території і з’ясує, наскільки вони необхідні для підвищення обороноздатності країни», - резюмував губернатор.

Нагадаємо, під час позачергового засідання четвертої сесії обласної ради 7 квітня 2016 року депутат обласної ради Віктор Козак заявив, мовляв, Міноборони на Волині хоче вести лісове господарство. Для цього відомство хоче взяти 15 тисяч гектарів лісу, додатково до 10 тисяч гектарів під авіаполігоном «Повурськ».

Декілька років на Волині тривали судові справи щодо території авіаполігону «Повурськ». Свого часу, розповів депутат, лісокористувачем 10 гектарів лісу було підприємство СЛАТ «ТУР». Згодом цю територію повернули в користування Ковельського лісового господарства. А пізніше 10 тисяч гектарів лісу повернули Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus