USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Землі недіючих військових частин на Волині проситимуть віддати громаді

17 Березня 2015 17:50
Доля волинських земель, на яких раніше знаходились діючі військові частини, так і залишається невизначеною. Якщо раніше їх функція була чітко зрозумілою, то тепер вони спустошені та запущені, тоді як могли б послугувати на користь області.

Про це під час розширеного засідання колегії сьогодні, 17 березня, повідомив повідомив голова ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, до земель, що перебувають на балансі Міністерства оборони, відносять як наділи, де розміщені діючі військові частини, так і ті, що вже давно не діють. Натомість ті наділи, що, кажучи по-простому, простоюють без діла, могли б приносити непоганий дохід до бюджету області. Так, фіскальні органи Волині уже порахували, скільки могло б надійти податку до обласної казни у сумарному відношенні.

«Позиція Міноборони проста: все повинно бути використано на благо нам. Тож, у складі комісії із питань інвентаризації земель обов’язково повинні бути представники Міністерства оборони. Вони повинні власними очима бачити, чи буде ця земля використана, чи ні.

Приклад – колишня військова частина у місті Ківерці, на місці якої земля геть занедбана та спустошена. Її неможливо використати жодним чином, бо вона не передана в привтану чи державну власність, на її застосування нема дозволу.

Наша позиція – тиснути на Міністерство оборони з доказовою базою з точки зору місцевих органів влади, і вирішувати, яким чином можна ці землі використати. Коли вони просто відмахуються, мовляв, земля не використовується, слухати це і сприймати дуже тяжко. Можливо, у Міноборони до цих земель руки не доходять, і наше завдання - їм регулярно підказувати. Рано чи пізно ці землі повинні бути використані. Якщо це землі Міноборони, наведіть на них порядок і використайте. Не потрібні землі? Віддайте місцевим громадам, або у власність Держкомзему, щоб могли ці землі розподілити», - емоційно зазначив очільник області.

Нагадаємо, раніше Інформаційн агентство Волинські Новини розповідало, що на теренах Волині 170 тисяч гектарів землі не використовують взагалі. Однак, Володимир Гунчик наголосив, що оборонні землі до цієї площі у не увійшли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Березня 2015 18:45
І почнуться нові оборудки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus