USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Районні управління й відділи Держгеокадастру Волині ліквідують

16 Вересня 2016 12:06
31 серпня Кабмін прийняв постанову № 581 Про реформування територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, відповідно до якого районні управління та відділи держгеокадастру ліквідовуються.

Про це під час практикуму із застосування законодавства «Особливості впровадження та практика застосування змін у земельному законодавстві в умовах децентралізації влади» розповів модератор заходу, експерт-юрист із земельного права Андрій Погорілий сьогодні, 16 вересня.

Згаданий практикум відбувся в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)», який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Так, 581 постановою Уряд прийняв рішення про ліквідацію територіальних органів Держгеокадастру та Держземагентства в районах та містах обласного значення з їх подальшою реорганізацією у структурні підрозділи головних управлінь Держгеокадастру в областях. Територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру і Державного агентства земельних ресурсів ліквідовуються як юридичні особи публічного права. У Волинській області це:

управління Держгеокадастру у Володимир-Волинському районі

управління Держгеокадастру у Ковельському районі

управління Держгеокадастру у Луцькому районі

відділ Держгеокадастру у Горохівському районі

відділ Держгеокадастру в Іваничівському районі

відділ Держгеокадастру у Камінь-Каширському районі

відділ Держгеокадастру у Ківерцівському районі

відділ Держгеокадастру у Локачинському районі

відділ Держгеокадастру у Любешівському районі

відділ Держгеокадастру у Любомльському районі

відділ Держгеокадастру у Маневицькому районі

відділ Держгеокадастру у Ратнівському районі

відділ Держгеокадастру у Рожищенському районі

відділ Держгеокадастру у Старовижівському районі

відділ Держгеокадастру у Турійському районі

відділ Держгеокадастру у Шацькому районі

відділ Держгеокадастру у місті Нововолинську.

Міжрегіональне та міськрайонні управління, управління (відділи) у районі, містах стали структурними підрозділами відповідних головних управлінь Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Тобто відтепер нижньою ланкою Держгеокадастру буде Головне управління в області. Зі слів Андрія Погорілого, на місцях, найімовірніше, будуть відділи або сектори як внутрішні структури ГУ Держгеокадастру. В рамках реформування, очевидно, відбудеться масове вивільнення працівників, адже нині відповідно до Закону України про державну службу, працівники не можуть бути переведені без конкурсу.

Реформуванням передбачається, що в усіх секторах буде єдина центральна бухгалтерія, централізована юридична служба. Цей процес розпочався. На думку експертів, наразі таке реформування може ускладнити процедуру погодження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus