USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Хто надалі керуватиме санаторієм «Пролісок»

5 Лютого 2015 15:46
Депутати облради вирішили продовжити на три роки контракт з керівником КЗ «Санаторій матері і дитини «Пролісок».

Це питання розглядали під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства сьогодні, 5 лютого.

Згідно з положенням обласної ради щодо кадрових призначень, голова обласної ради може вирішувати кадрові питання своїм розпорядженням, за погодженням профільної комісії у міжсесійний період. А 14 лютого закінчується контракт із діючим директором, депутатом обласної ради Валентиною Касардою. Відтак, це питання депутати вирішили, не скликаючи сесії. Щоправда, рішення вдалося прийняти лише з другої спроби.
Першого разу, хто ж очолить санаторій, вирішували ще 16 січня під час засідання комісії з питань комунального майна. Однак тоді частина депутатів була проти того, щоб голова облради вирішував кадрові питання, не виносячи його на розгляд сесії.

Тоді депутати так і не домовилися. Натомість в обласній раді скликали комісію з питань охорони здоров’я. Шестеро з семи членів комісії підтримали продовження контракту на три роки з Валентиною Касардою.
Голова комісії з питань комунального майна, депутат облради Святослав Кравчук, який також був присутній під час засідання, додав: контракт вирішили продовжити саме на три роки, бо на цей період запланована реалізація грантового проекту щодо будівництва водолікувального комплексу, а робота щодо цього вже розпочалася. Тому, мовляв, аби довести справу до завершення, варто призначити людину, яка має досвід роботи.

Щоправда, свого часу голова обласної ради Валентин Вітер заявляв: водолікувальний комплекс не належить до санаторію матері і дитини «Пролісок». Партнером виступає рада села Грем’яче, а цей проект – неприбутковий. Згідно з умовами, які поставив Євросоюз, 7 років за послуги комплексу, після його зведення, плати не братимуть. Можливо, згодом, припускав він, сільрада укладе договір із санаторієм, щоб відвідувачі змогли там робити процедури. Але це проект соціального спрямування.

А голова профільної комісії Галина Майко взагалі напередодні голосування заявила: «Треба підтримати. Тут немає що обговорювати, ми її (Валентину Касарду – ред.) добре знаємо». Додамо, що Валентина Касарда працює на посаді директора санаторію з 2001 року. Крім того, зауважив Святослав Кравчук, планується відновити лікувальний комплекс «Журавка» для бійців АТО і приєднати його до санаторію «Пролісок».
депутат облради Галина Майко
депутат облради Галина Майко
На засідання прибув і голова обласної ради Валентин Вітер, який зазначив, що альтернативної кандидатури на цю посаду ніхто не висував, відтак і обговорювати нічого.
голова облради Валентин Вітер
голова облради Валентин Вітер
Лише один з депутатів під час голосування утримався. Ним був Михайло Бегаль, який у виступі зазначив: пора б керівникам пенсійного віку подумати над вихованням достойної заміни.
депутат облради Михайло Бегаль
депутат облради Михайло Бегаль
«У мене особисто до Валентини Іванівни немає питань. Але є питання вікового цензу. Бо все зводиться до того, що облрада скоро довічно затверджуватиме керівників», - зауважив він.

Додамо, що цього року Валентині Касарді виповниться 64 роки. А згідно з чиним законодавством українки йдуть на пенсію у віці 55 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Анатоль_ Показати IP 5 Лютого 2015 15:50
Це діло!
Лучанин до Анатоль_ Показати IP 5 Лютого 2015 18:03
Я не знаю досягнень цієї жіночки, але той Бегаль по суті сказав - людина заслужила на пенсію - вперед! Дай дорогу молодим! Призначте звання почесного директора, якщо не маєте чим зайнятися.
лучани Показати IP 5 Лютого 2015 15:54
Кримінальну справу проти Касандри,яка розкроадала будматеріали вже закрили?
111 Показати IP 5 Лютого 2015 16:01
А Бегаль дуже молодий?
Оце Показати IP 5 Лютого 2015 16:06
Оце да, нету слов,остались одні глаголи.Що тут говорити, ворам- світла і чиста дорога.ЇЇ гнати треба поганою мітлою.Що нема молодих людей, не замазанних гряззю злодюг.Це ще та совдеповка.Жах.Всі старі кадри при владі- вперед за росеєю,вперед
лучани до Оце Показати IP 5 Лютого 2015 16:13
вона бютівка
дідо Показати IP 5 Лютого 2015 16:17
Я також БЮТівець! Горжуся званням БЮТівця!
лучани до дідо Показати IP 5 Лютого 2015 16:20
Бютоголова секта - це злодійсько-кремлівське бандформування.
дідо до лучани Показати IP 5 Лютого 2015 17:16
Я тобі не вірю!
Внук до дідо Показати IP 5 Лютого 2015 18:59
Я горжусь своїм дідом!а бютівці з косами мені до сра...!
вк Показати IP 5 Лютого 2015 16:37
З яким це чинним законодавством жінки йдуть на пенсію в 55?!!!!!!!?
до придуркiв Показати IP 5 Лютого 2015 16:42
молитись треба на ту касарду поiдьте в лiсову пiсню i порiвняйте
Ага до до придуркiв Показати IP 6 Лютого 2015 09:44
За такі грошищи, як вони гребуть за путівки нема там на що чи кого молитись, цього літа за десять днів за двох треба було більше п"яти тисяч викласти. Йопт, завжди дивує що при таких зарплатах як в Україні, при тотальному нитті як все погано і всім всього не вистачає такі ціни на все і це ж попитом користується.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2015 16:53
надіємось, що слова старого депутата Бегаля запамятали всі присутні і всі депутати в облраді і міськраді і у ВР, а особливо сам Бегаль і ми ніколи більше не побачимо цих злодюг і хамів в обласній раді. Дійсно хай іде у облраду молодь ,а не цей ..... Бегаль. Диву даєшся, як такі люди в раді, він немає елементарної поваги ні до своїх підлеглих, ні до колег по роботі, ні до колег депутатів а уже й неповажає жінок , не зважаючи на будь- який вік . А Валентині Іванівні є за що подякувати... Ганьба, нашим депутатам. Волиняни!!!!!! не помиліться на виборах такі як оці "обличчя на фото" не повинні ще рах прийти в облраду, їм там не місце на пенсію...., Ми вже зробили помилку і не одну вибравши- івахівих, мартиняків, єремеєв... пишу з маленьких- бо немає кого поважати після їхніх "досягнень".
Бригадир Показати IP 5 Лютого 2015 18:00
А що це за Бегаль ***
LV Показати IP 5 Лютого 2015 18:48
Валентина Іванівна - прекрасна людина і грамотний фахівець, і санаторій один із найкращих в Україні. Нехай працює ще багато років!
Анонім до LV Показати IP 5 Лютого 2015 19:42
Цікавий критерій оцінки результатів роботи керівника винайшли наші депутати - вік керівника. Просто і без клопотів. Не хочуть шановні депутати вдаватись у виснажливі дослідження, аналізи показників, збір та вивчення відгуків користувачів послуг і т.д. Це примітивний популізм, поверхневість думки, кондова відсталість. І це вони, з такими діловими якостями, хочуть будувати нову Україну. Якщо починати зміни, то спочатку потрібно оновити владу, а не гнати тих керівників, які щось та зробили для процвітання Волині.
до лучани Показати IP 5 Лютого 2015 19:21
Ну що пята колона? Наступ на санаторій провалився вдруге.Гнати з області цих Бегалів,Олешків,Кирильчуків,Прокопчука з його Лукойлом-і іже з ними.Касарда-молодець.Трудовий колектив-теж. Тримайтеся разом -бо комуно-зрадники не сплять а думають як розвалити всі працюючі підприемства Украіни.
Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 08:18
Ех, ви , чоловіки.... Соромно... Жаба давить... А може по іншому: переймайте у Валентини Іванівни досвід. Це менеджер з Великої Букви. Не розікрала , не довела до ручки санаторій, гарно , чисто, смачно годують, ціни прийнятні . То тепер треба було потримати Касарду в підвішеному стані, для чого? Це питання до Вітра....?Щось дуже часто всі питання розкручені ним , ним же і знімаються. Чому? Може настав порівняти його доходи із видатками.......
я Показати IP 6 Лютого 2015 08:52
Той, хто не знає законів і який сьогодні пенсійний вік-видно, ще живе в совдепії, пенсійний вік для жінок-60 років, для держслужбовців-до 65-и, хоча мають право іти в 60. А щодо Касарди, то не знаю, чи ті молоді зроблять стільки, скільки вона, вона їх штук 20 за пояс заткне, а стосовно новизни, то молоді ходять і на ходу сплять, а ця жінка трудиться, як бджола, молодець, Валентина Іванівна, так тримати!
анонім Показати IP 6 Лютого 2015 09:36
сидить біля теплого корита дай вже, таких трудно вигнати, чого не роблять люстрації? зара молоді не дурніші, а набагато розумніші, і мозги в них краще працюють, живуть по новому, а то привикли до старих кадрів і так добре.
До аноніма Показати IP 6 Лютого 2015 15:37
Правильно, молоді живуть і працюють пл-новому-я вже надивився-ні стида, ні совісті. Дай посади і зарплати, а коефіцієнт корисної дії-неуль1 Зате випіть-покутіть-гульнуть-ще й на місці, далеко не заходячи-перші! А пишеш так, бо сам такий!
До аноніма Показати IP 6 Лютого 2015 15:38
Правильно, молоді живуть і працюють по-новому-я вже надивився-ні стида, ні совісті. Дай посади і зарплати, а коефіцієнт корисної дії-нуль.Зате випіть-покутіть-гульнуть-ще й на місці, далеко не заходячи-перші! А пишеш так, бо сам такий!
Полісся Показати IP 8 Лютого 2015 11:12
Ламати -не строїти. У нас полюбляють думати не головою, а кишенею чи заднім місцем. Просто хто хотів у те крісло сісти в останню хвилину зас..ав. Касарда молодець вистояла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus