USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Аварійний ДНЗ та школу-інтернат у Луцьку цьогоріч не ремонтуватимуть

30 Червня 2016 15:49
Аварійний дитячий садочок та корпус школи-інтернату не відремонтують за кошти, взяті у кредит у Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО).

Про це стало відомо під час засідання 10-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 30 червня.

Зі слів першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, наразі 8 об’єктів у Луцьку фінансуються з державного бюджету. Здебільшого це – освітні заклади (школи, дитсадки і т.д.)
«Організація НЕФКО виділяє кошти на фінансування заходів зі зменшення споживання енергоносіїв. Дають кошти під 3% річних терміном до 5 років», - пояснив Яковлев.

Однак, депутат Луцької міської ради від політичної партії УКРОП Борис Смаль зауважив, що хоч луцький ДНЗ № 32 утеплений лише на половину, садочок у перелік кредитованих освітніх закладів не потрапив.

«Чому така ситуація і яким чином визначали об’єкти, які потрібно модернізувати?» - запитав обранець громади.
На що останній відповів: «Ми здійснюємо моніторинг споживання енергоносіїв у освітніх закладах, вони показують, які заклади є найбільш енергоємними і де треба скоротити споживання енергії. Садочок № 32 у цей перелік не потрапив, оскільки він доволі економно споживає енергоносії. Але обов’язково потрапить наступного разу. Умова НЕФКО – п’ятирічний термін окупності об’єкту. А ось ДНЗ № 32 ми допрацюємо стовідсотково, хай навіть і за рахунок бюджетних коштів. До того ж, якщо садочок не потрапив до переліку об’єктів, що підлягають модернізації під час реалізації найближчого проекту, то це не означає, що він не потрапить до наступного. Ми не можемо його зробити в рамках цього проекту з НЕФКО, але можливо зробимо його раніше за рахунок бюджетних коштів», - зазначив Яковлев.

«Мене цікавить ситуація з третім корпусом школи-інтернату. Під час засідання профільної комісії сказали, що по проекту НЕФКО не можна провести утеплення цього корпусу, бо він в аварійному стані. Ми дали часткове фінансування об’єкту, щоб плитка не падала дітям на голову й на тому все. А що далі?», - поцікавився у першого заступника «укропівець» Олександр Кравченко.
Утім, Тарас Яковлев зауважив, що третій корпус школи-інтернату включили в перелік об’єктів для реконструкції та модернізації у межах проекту НЕФКО. Але зазначив, що є додаткові проблеми (підсилення фундаменту та несучих стін, покращення конструкції), які, швидше за все, доведеться вирішувати за бюджетні кошти.

«Ми це зробимо у 2017 році, в цьому році, на жаль, ні», - резюмував посадовець.

Тож, 40 обранців громади проголосували «за» проект рішення.

Довідково:

з метою фінансування проекту «Підвищення енергетичної ефективності закладів бюджетної сфери м. Луцька», який передбачає впровадження енергоощадних заходів, в 2016 році Луцька міська рада відповідно до Бюджетного кодексу України має намір залучити кредит за рахунок коштів міжнародної фінансової організації НЕФКО на наступних умовах: сума кредиту: 10 000 000 гривень ; погашення кредиту: здійснюватимуть рівними щоквартальними платежами, починаючи після періоду відстрочки; період відстрочки: до одного року від дати підписання; термін кредиту: до 5 років (включаючи період відстроки); відсоткова ставка: три відсотки річних.

В рамках запропонованого Проекту передбачається провести комплекс робіт, спрямованих на: відновлення нормативного рівня освітленості в учбових приміщеннях шляхом модернізації систем освітлення із встановленням сучасних світлодіодних світильників; підвищення ефективності роботи систем теплопостачання шляхом встановлення індивідуальних теплових пунктів та заміни/відновлення теплової ізоляції на трубопроводах; поліпшення теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій будівель шляхом здійснення заходів із термомодернізації будівель.

Прогнозовані суспільні, економічні, фінансові та юридичні наслідки прийняття рішення: впровадження комплексу енергозберігаючих заходів, спрямованих на скорочення обсягів споживання теплової і електричної енергії та зниження бюджетних видатків на забезпечення закладів бюджетної сфери енергоносіями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Яценюк Показати IP 30 Червня 2016 17:15
Все для фронту, все для перемоги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus