USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку розповіли, як декомунізують значки Нацполіції та ЗСУ

13 Січня 2016 07:00
Відтепер пʼятикутний поліцейський значок радянського зразка – у минулому. Поліція вже має свій восьмикутний значок. Тепер на черзі щодо декомунізації символів - Збройні сили України, відповідний законопроект уже готують.

Про це йшлося під час зустрічі лучан з патрульною поліцією Луцька у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва вчора, 11-го січня.

Патрульний поліцейськийобласного центра Волині Дмитро Слабенко розповів, що пʼятигранний поліцейський значок – це пережиток «совдеповського» минулого.

«Зараз значки перероджується та змінюють свій зовнішній вигляд. Зокрема, поліція має новий 8-ми кутний значок. Саме цей знак, бо він частіше зустірчався в історії нашого народу, ніж попередній знак. На черзі Збройні сили України, які матимуть чотирикутний значок, законодавці над цим вже працюють. Усе відразу й в одун мить не може відбутися, зміни відбуваються поступово», - розповів Дмитро Слабенко.

Як повіомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 9 грудня 2015 року президент Петро Порошенко підписав Указ «Про символіку Національної поліції України», яким затвердив емблему, прапор Національної поліції України та порядок їх використання. Емблемою Національної поліції України є срібна (біла) восьмикутна промениста зірка, у центрі якої розміщено зображення малого Державного Герба України.



Нагадаємо, що патрульні також розповіли чим відрізняються й чим схожі на голлівудських «копів», пообіцяли що евакуйовуватимуть автівки прокурорів, запевнили що не беруть хабарів, інформували що погані дороги Луцька «гальмують» їхню роботу й проаналізували, що найбільші порушники в місті – п’яні водії.

Зауважимо, щодо небезпечних районів у Луцьку, то за словами поліцейського, таких немає, а є лише окремі місця з підвищеною криміногенною ситуацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Корд Показати IP 13 Січня 2016 09:00
Ця зірка вже давним давно в МВС!!! Щось не пригадується мені пятикутна...
А до Корд Показати IP 13 Січня 2016 10:09
А що ви з них хочете? Вони ж діти...
місцевий Показати IP 13 Січня 2016 10:12
Зрозумів, що Слабенко головний поліцейський, найбільше має досвіду в роботі.
Анонім до місцевий Показати IP 13 Січня 2016 13:33
Може Слабенко мітить на місце Шиби?
123 Показати IP 13 Січня 2016 10:29
Це в нас такі мацьонькі?
Анонім до 123 Показати IP 13 Січня 2016 13:37
А суть яка?
Василь Показати IP 13 Січня 2016 11:05
Будемо рахувати що я з далекого забитого села і ніколи в очі телевізора не бачив, тому не знайомий з політикою і що таке комунізація не знаю. Виходячи з цього "пережиток" та "перероджується" звучить як зміна значка - це покращення. 8-5=3 Тобто в полцейських стане додатково 3 руки чи ноги, може голови. А в військових щось з цього заберуть. Як виглядає людина, яка роставила в сторони руки та ноги? Не нагадує зірку з забороненими 5 кутами? Наступним етапом буде видалення органів чи вживлення нових під вивіскою декомунізація організму людини. Невже дійсно розумних людей не залишилося?
автомоб Показати IP 13 Січня 2016 12:29
Слабенко видно зразу зацікавлений у власному піарі хоче бути керовніком а не патрульним на вулиці. Це дитя себе ще покаже бюрократом, зразу видно пустодзвонство.
Анонім до автомоб Показати IP 13 Січня 2016 13:35
Що не стаття,то Слабенко.Задовбав.Якщо такий грамотний і начитаний,то хай перечислить всі моменти,коли в історії українського народу використовувалася восьмикутна зірка,раз завів за це мову.Бо те,що п'ятикутна зірка відноситься до радянських часів,всі прекрасно знають.
lol Показати IP 13 Січня 2016 12:33
Добре, що не 6-тикутну))))
Sieger Показати IP 13 Січня 2016 13:45
Цікаво, а чому найвища державна нагорода "Герой України" - це "Золота Зірка"? Це був герб СРСР і тому логічно, що найвищою державною нагородою "Герой Радянського Союзу" є медаль "Золота Зірка". А в України тоді має бути ну хоча б "Золотий Тризуб", якщо вже все з СРСР копіпастити, як в нас полюбляють робити. Що скажете, панове "декомунізатори" ? ;)
ВОВК Показати IP 13 Січня 2016 16:22
Знак треба 6- кутний. Недогледіли. Хазяї з Землі Обітованої а холопи свого знака сунуть. Челядь явно обнагліла. Тре гоям якийсь новий податок придумати.
дістали вже Показати IP 14 Січня 2016 20:22
А смаркач Слабенко те "совдепівське минуле" бачив, що він меле про нього? Де цей "історик" в історії України взяв восьмикутну і чотирикутну зірки?
вчитель Показати IP 17 Січня 2016 02:01
малий Слабенко є дуже розумний і порядний хлопець. Цілком відповідаю за свої слова, бо в свій час викладала в нього. Сумлінно готовився до занять. Доре знає історію України її культуру. Хотіла б мати такого розумного і толкового сина. А те, що його батько має гроші ніколи його не псувало. Він просто молодець, хороша людина.
свідомий Показати IP 21 Січня 2016 19:08
а ще такі зірки слід змінити на прапорах сша і єс

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus