USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Воїни АТО вимагають звільнити Касарду за продаж алкоголю в санаторії

18 Жовтня 2016 17:18
Члени Спілки воїнів АТО Волині звернулися до керівників області з тим, щоби терміново вжити заходів для запобігання продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території санаторіїв, профілактичних закладів Волині, і в односторонньому порядку розірвати договір з директором санаторію матері та дитини «Пролісок» Валентиною Касардою. Аналогічне звернення підготували й від імені обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану й скерували його голові обласної ради Ігорю Палиці та голові облдержадміністрації Володимиру Гунчику.

Нагадаємо, настоянку на спиртовій основі, міцністю не менше 40%, яка не має акцизної марки, можна придбати у фіто-барі санаторію «Пролісок». 200 грамів такого задоволення в оздоровчому закладі коштує 77 гривень.

Так, під час 8 сесії Волинської обласної ради 12 жовтня голова облради Ігор Палиця звернув увагу на неодноразові факти отруєння контрафактним алкоголем в області. Так, він повідомив, що у санаторії «Пролісок» без акцизних марок продають настоянки міцністю 50%. На етикетках напоїв є логотип «Санаторій матері і дитини «Пролісок». «Це для кого: для матері, чи для дитини?!» - поцікавився голова облради.

Також в розпорядженні Інформаційного агентства Волинські Новини опинилось відео, на якому чітко видно, що придбати алкоголь у фіто-барі санаторію «Пролісок» можуть усі охочі.


Про те, що це бійцям АТО у санаторії продавали дійсно алкоголь, свідчать і відповідні результати експертизи, які ІА Волинські Новини отримали у відповідь на інформаційний запит.
З огляду на це, Спілка воїнів АТО Волині сформувала відповідне звернення до керівників області.

Текст звернення подано нижче без змін:

«Звертаємося до вас з приводу ситуації, яка виникла у санаторії матері та дитини «Пролісок». На базі цього закладу бійці АТО постійно проходять психологічну та фізіологічну реабілітації.

Нас обурює той факт, що на території «Проліску» без акцизних марок продають настоянки міцністю 50%. На етикетках таких напоїв є логотип «Санаторій матері і дитини «Пролісок».

Ми не заперечуємо того, що повертаючись із зони АТО, бійці часто зловживають алкоголем, намагаючись, у такий спосіб приховати біль пережитого. Серед демобілізованих, у стані алкогольного сп’яніння, на жаль трапляються випадки і вчинення суїцидів.

Бійці, повернувшись з фронту, перебувають у важкій депресії й апатії. Згідно з інформацією Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда Україна», кожен п’ятий дзвінок на на ціональну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – від дружини або дитини бійців АТО, які розповідають про вчинення домашнього насильства, зростання рівня агресії демобілізованих. Під час таких конфліктів демобілізовані нерідко перебувають у стані алкогольного сп’яніння або ж вживають спиртне після сварок.

Такі наслідки війни психотерапевти називають – синдром АТО. Стреси, незвична обстановка, жахи пережитого – все це накладає шрами і завдає серйозного удару психіці не лише бійцям АТО, а й членам їхніх сімей.

Організацією реабілітаційних програм в Україні займаються фактично лише громадські організації. Саме завдяки їхнім зусиллям, розвитку волонтерської мережі психологів та психотерапевтів, бійці АТО отримують шанс задуматися над власною поведінкою та з допомогою фахівців розпочати нове життя.

Доступність алкоголю у закладах, які першочергово призначені для лікування та профілактики, на базі яких проходять реабілітацію демобілізовані, нівелює результати психокорекційних занять з бійцями АТО.

Просимо вас терміново вжити заходів щодо запобігання продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території санаторіїв, профілактичних закладів Волині, а також в односторонньому порядку розірвати договір з директором санаторію матері та дитини «Пролісок» Валентиною Касардою».
Звернення спілки воїнів АТО Волині
Звернення обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
123 Показати IP 18 Жовтня 2016 17:24
оперативно.
Дуже до 123 Показати IP 18 Жовтня 2016 17:45
Дуже
іван до 123 Показати IP 18 Жовтня 2016 23:28
Цікаво.що пан Серватович став в ряди борців за тверезість.Ще недавно він виступав в конфлікті навколо "карабасу",заявляючи:" А деж учасникам АТО випити чарку, щоб зняти стрес". Так де справжній Серватович?Зрозуміло,що це замовна справа
А Показати IP 18 Жовтня 2016 17:33
А чого то вони так зашевелились? Трезвенники? Чи хтось око на посаду Касарди поклав? А про закінчення АТО та ріст комуналки "херої" не задумувались?
Олена до А Показати IP 18 Жовтня 2016 18:23
а в барі продають спиртне з ліцензіями. То що, мобілізовані п'ють тільки те, що в магазині? якщо його заборонять, то в барі вони не нап'ються? ми кілька разів там відпочивали \ лікувались, і я жодного разу не бачила там п'яних в зюзю. Чи просто дуже вже комусь "Пролісок" сподобався?
Рома до Олена Показати IP 18 Жовтня 2016 18:55
Палиці
Ха Показати IP 18 Жовтня 2016 17:52
Це вам не Лісова пісня де номери продаються. Віяння останніх 5 років - потрібно зламати те що працює добре, поставити чергового тупого керівника. А тут серйозна причина, та й нагода - чиїмось руками. А хіба не керівники області несуть в першу чергу відповідальність?
Андрій Показати IP 18 Жовтня 2016 18:00
Пора захоплювати
дідо Показати IP 18 Жовтня 2016 18:00
Касарда вже уявляє ,що санаторій її приватний бізнес.
Олег до дідо Показати IP 18 Жовтня 2016 18:38
тому і санаторій процвітає, бо є господар який дбає як за своє... дойшло?
лучанин Показати IP 18 Жовтня 2016 18:20
в Лісовій пісні ціле літо по вссьому пляжу продавали алкоголь в генделиках-наливайках без ліцензій касових апаратів та реєстраціі торгових точок.Питання-чому обласна рада не зреагувала навіть на обурення з цього приводу губернатора.А тут така оперативність.Таке враження що волинян геть за дурних мають.
Олег до лучанин Показати IP 18 Жовтня 2016 18:50
тому що Карпук не в Батьківщині
Олег Показати IP 18 Жовтня 2016 18:54
Модератор до моє повідомлення про Слабенка???
Че геваро Показати IP 18 Жовтня 2016 19:59
Там у Проліску працює вся сім'я та родина Касарди її сусіди та куми її дітей. Одним словом алкогольний сімейний підряд.
Теремно Показати IP 18 Жовтня 2016 20:51
За часів СРСР так само активно засуджували академіка Сахарова, не знаючи його справжніх думок і намірів. Подібні кампанії засуджень ми вже проходили..
Швондер Показати IP 18 Жовтня 2016 20:53
Обурило те, що на етикетці вказана міцність 50%, а в результаті лабораторних досліджень (див. протокол) встановлена міцність 35,4 %. Нає\лово.)))))))))))))
патріот Показати IP 18 Жовтня 2016 21:00
По змісту статті і модерації коментів видно, що заказуха!
? Показати IP 18 Жовтня 2016 21:27
Героям немає що робити?Чії гроші відробляють?
знаюча Показати IP 18 Жовтня 2016 21:52
в минулій рейдерській атаці спілка Чорнобильців також приймала учась.не знаю чому,але були не на боці держави,а тих хто хотів "хапанути" с анаторій.Боюсь,що це ті самі. А смородинова настойка-ЦЕ КАЗКА ПРО ВОВКА І ЛИКО......(.Не мае чим вовк......то давай ликом.)
катя Показати IP 18 Жовтня 2016 22:37
Блін,ото самі тверезі найшлися.Воїни тоже шоб меньше бухати хай би корисною справою зайнялися.І меньше піарились і лізли в політику.Я згідна що воїни достойні поввги але хватить вже блін піаритись.Наші батьки,дідусі і бабусі ще й не таке пережили.
Анонім до катя Показати IP 19 Жовтня 2016 01:25
Цікаво,що їм пообіцяли?
Діма Показати IP 19 Жовтня 2016 07:01
Ясно, будуть віджимати ,,Пролісок'' , тільки бійцям АТО від того ні холодно, ні жарко
Гремяче Показати IP 19 Жовтня 2016 08:06
Кирда,Касарда - хто слідуючий?
Олег до Гремяче Показати IP 19 Жовтня 2016 13:45
ну по логіці має бути Слабенко, питання тільки яка буде підстава?
Наталя Показати IP 19 Жовтня 2016 08:12
А ви були в Лісовій пісні і Проліску на відпочику. Звичайно е що порівняти. У Лісовій пісні навіть люксів таких немае як у Проліску звичайні номери які доступні всім. Про порядок і прибирання у кімнатах взагалі нема про що говорити. В лісовій пісні відпочиваючи навіть у люксі нам було страшн сідати на іхні дивани і мотлохи пилу по закутках по плінтусах, а якби ви заглянули під ліжко то взагалі жах. А в Проліску ми відпочиваем кожен рік років 5 поспіль. Порядок просто ідеальний не те що в номерах, а скрізь і в лікувальному корпусі і в ідальні , про територію взагалі нічого сказати з першого погляду видно - хазяйська рука . Працівникі Лісовоі пісні на наше обурення про те що так скрізь брудно і з порівнянням з Проліском сказали що начебто санаторій меньший легше навести порядок....Аж. Смішно. Але це ж все залежить ві та від вмілого керівництва персонал.Касарда вмілий керівник, господар. Вона молодець!!!!!! А це все підводні камені навколо санаторію і пані Касарди . Бо вже давно ще з часів януковича е багато охочих прибрати санаторій до своіх рук. А як це станеться вам шановні атошники , афганці і нам простим волинянам не бачити там відпочинку як власних вух. А тут вже напевно палицю зацікавив ласий шматочок, то ж і почав вести своі брудні ігри. Пкриваючись бійцями ато , афганцями, насилаючи фіскальні служби.
Бандура Показати IP 19 Жовтня 2016 09:40
Зламав очі, але на фото етикетки даних про міцність напою не знайшов. Варіантів два: 1. Або комусь впала в око посада успішного закладу. 2. Або хочуть потихеньку майновий комплекс до рук прибрати. Вгадайте хто за цим стоїть? (підказка на відео)
АТО Показати IP 19 Жовтня 2016 10:34
Підписали звернення керівники громадських організацій, а їх атошники чи афганці уповноважували, чи може збори збирали по цьому питанню?.... Це не звернення воїнів, це "отсєбятіна" куплених керівників ГО... Шкода, що так відбувається..., Вимагаю скликати збори громадської організіцїі і обговорити питання.
Гремяче Показати IP 19 Жовтня 2016 10:54
Кирда,Касарда - хто слідуючий?
Іван Показати IP 19 Жовтня 2016 14:31
Приглянувся санаторій???? В країні людей біля сотні загинуло від підробки алкоголю І всім пофіг і бійцям не видимого фронту теж а тут Касарда винувата.
look Показати IP 19 Жовтня 2016 16:00
ГО головне зрубали бабки а інше по барабану
Макс Показати IP 20 Жовтня 2016 13:43
Зверненя учасників АТО ))))) ну сміх та й годі, Хлопці на сході в окопах і переживають щоб в Проліску настоянку на спирту не продавали.
1 Показати IP 20 Жовтня 2016 15:06
серватович був в тому ато менше місяця у 2014 році начальником медичного пункта старого 1гсадн.тепер на цьому бренді має їхати все життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus