USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як на Волині розкрадають майно сільрад

30 Січня 2017 21:00
Фінансова інспекція недорахувалася сотні тисяч гривень в двох сільрадах Волині. Як показав аудит, «відмивання» коштів робили під час ремонтних робіт.

Про це йшлося під час колегії облдержадміністрації 27-го січня.

Заступник начальника Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області Віктор Гальчук повідомив, що торік провели близько сотні перевірок, під час яких виявили порушення фінансової діяльності в Маяківській та Жидичинській сільських радах.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ВИЯВИЛИ ЗБИТКІВ НА МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

«Перевірку в Маяківській сільській раді ми зробили в березні-квітні 2016-го року. Ревізія проводилася за період 01.02.2014-01.12.2015 роки. Порушень виявили на суму 294 тисячі гривень. З них завищення вартості робіт із поточного ремонту доріг - 174 тисячі гривень. Також виявили нестачу готівки в наслідок її не оподаткування на суму 120 тисяч гривень.

Порушення були й у Жидичинській сільраді. Ми нарахували втрат більше 600 тисяч гривень. Вони, в основному, спричинені порушеннями при проведенні ремонтів доріг. Так, було списано 2,5 тисячі тонни щебеню, 346 тонн відсіву й на це не було жодних підтверджуючих документів. І взагалі, незрозуміло, де ті дороги, які ремонтували. Ми пройшлися селом – одні ями», - розповів Віктор Гальчук.

Та додав, що матеріали цих справ передали правоохоронцям.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ЗВІЛЬНИЛИ ПОЛОВИНУ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖФІНІНСПЕКЦІЇ

Зазначимо, Луцький міськрайонний суд вже розпочав розгляд справи щодо Маяківської сільради. У ній екс-касирку Оксану Шумерук підозрюють у розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Під час колегії Гальчук повідомив, що цього року інспектуватимуть ДП «Волиньвугілля», Луцький ремонтний завод «Мотор» та «Луцький КХП № 2».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 31 Січня 2017 08:02
Касирка сама без "мера Маяків" Ярмольського не взяла б нічого. Він в темі і в долі.
СЕЛО Показати IP 31 Січня 2017 12:15
ОТАК "ХАЗЯЙНУВАВ" ДАНКЕВИЧ О.П. ІЗ СВОЄЮ КОМАНДОЮ. ЗАТЕ ЗАРАЗ ХОДИТЬ І КРИТИКУЄ НИНІШНЮ ВЛАДУ І ПРИСВОЮЄ ЇХНІ ДОСЯГНЕННЯ , ЯК СВОЇ ЗДОДУТКИ. А З ЗЕМЛЕЮ , ЩО НАТВОРИЛИ, ЦЕ ЖАХ.... ПО ДВА ДЕРЖАВНІ АКТИ НА ОДНУ ДІЛЯНКУ ПАЮ. ЗАТЕ МІТИТЬ КОМАНДА ЗНОВУ НА ДЕРЖАВНУ РОБОТУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus