USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За 30 років труби тепломереж в Луцьку потоншали наполовину

22 Вересня 2016 18:00
Під час ремонту тепломереж на вулиці Кравчука, працівники ДКП «Луцьктепло» з’ясували, наскільки зносились мережі. Виявилося, зношеність труб на одній з найаварійніших ділянок – 57%.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради сьогодні, 22 вересня.

Зокрема, для ДКП «Луцьктепло» пропонують виділити півмільйона гривень на ремонт тепломереж. Заступник головного інженера з експлуатації ДКП «Луцьктепло» Віктор Мельник розповів, що за ці кошти мають завершити ремонт тепломереж на вулиці Кравчука. Там мережі були укладені ще у 1985 році. Торік через аварії на цій ділянці опалювальний сезон розпочався з запізненням у 2 тижні. Тоді замінили 50 метрів труби. Наразі міняють труби на решті ділянки, за виключенням цих 50 метрів.

Коли зняті старі труби зважили, то з’ясувалося, що вони важать 2,2 тонни. А нові труби такого діаметру і такого метражу важать 5,1 тонни. Тобто зношеність мереж уже становить 57%.

Найбільша проблема цих мереж – корозія на рухомих опорах, на місці зварювальних робіт, виконаних ще під час монтажу. Так, з 2015 року в «Луцьктепло» виписали 8 аварійних ордерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
романюк Показати IP 22 Вересня 2016 20:38
вот і харашо мені вистачить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus