USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За «свій спокій» Садовий платив квартирами, автівками, технікою, - ЗМІ

4 Липня 2016 23:27
Комфортне та небідне співжиття корумпованих чиновників та правоохоронців базується на взаємних «послугах» одні одним. Чиновники успішно розпилюють бюджет, а правоохоронці закривають на це очі, отримуючи «заслужену» винагороду.

Відтак, і мер Львова Андрій Садовий, аби не "пасти задніх", забезпечив собі хороші стосунки із законом коштом платників податків. Квартири, машини, ремонти, оргтехніка - саме так Садовий «стимулює і підгодовує» лояльних правоохоронців. Принаймні, так стверджують журналісти видання ІА ZIK.

В часи Януковича ця система працювала найбільш продуктивно, довівши країну до межі банкрутства, а людей до грані зубожіння. Зараз ситуація потрохи змінюється.

І все йшло б своєю чергою, якби цей злочинний тандем не призвів до жертв на звалищі у Грибовичах, зауважують журналісти.

Нагадаємо, 30 травня на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Після завершення стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Рятувальників на сміттєзвалищі завалило відходами з висоти 90 метрів. Міського голову Львова Андрія Садового родичі та друзі не пустили віддати шану загиблим на Грибовицькому сміттєзвалищі рятувальникам.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПОЛІТИЧНЕ МАЙБУТНЄ САДОВОГО МОЖЕ «ПОТОНУТИ» У СМІТТІ

Як зазначає видання, правоохоронці десять років покривають бездіяльність Садового, а натомість… ЛМР, в особі як депутатського корпусу, так і виконавчого комітету, постійно «стимулює і підгодовує» їх - квартири, машини, ремонти, оргтехніка. І все це за кошти платників податків. Ось лише декілька фактів.

Житло для правоохоронців

ІА ZIK впродовж кількох місяців вело переписку з правоохоронцями та чиновниками ЛМР стосовно надання службових квартир працівникам органів Прокуратури, СБУ, МВС та подальшої їх приватизації.

І от нещодавно надійшла відповідь, що підтвердила припущення журналістів. Виявляється:

44 працівники Прокуратури Львівської області отримали службове житло – 34 з них в подальшому вилучили його з числа службових, тобто приватизували. (додаток 1)

61 працівник УМВСУ у Львівській області отримали, вилучили – 19. (додаток 2)

17 працівників Управління СБУ у Львівській області отримали і вилучили 8. (додаток 3).
Тобто правоохоронці не соромляться отримувати службові квартири, а у подальшому напівлегально їх приватизовувати з мовчазної згоди свого керівництва та міськради. Що це, як не корупція та хабарництво?

Та це ще не все. Уважно вивчивши Акт ревізії фінансово-господарської діяльності виконавчого комітету Львівської міської ради за період 2010-12 років, складений Державною фінансовою інспекцією у Львівській області та наданий на вимогу ІА ZIK, виявилось ще чимало фактів дрібних і не дуже послуг, наданих ЛМР правоохоронцям.
Авто для міліції

У Акті йдеться, що станом на 01.12.2012 року на балансі ЛМР перебуває 62 транспортних засоби. 38 з них, відповідно до рішення виконкому від 09.11.2007 року передано у безоплатне користування терміном на 10 років Львівському міському управлінню ГУ МВС України у Львівській області.

Також рішенням виконкому від 28.11.2008 року на таких же умовах передано два автобуси марки Богдан А09212 військовій частині 4114 Внутрішніх військ МВС України.

Ще 5 автомобілів марки Mitsubishi Lanser 1/6 comfort передано ДАІ ГУ МВС України у Львівській області рішенням виконкому від 13.03.2009 року.

Разом МВС отримало від ЛМР 45 одиниць транспортних засобів.

Мікроавтобус для СБУ

30.03.2009 року міськрада подарувала на 10 років один автомобіль марки Volksvagen Caravella Управлінню СБУ у Львівській області.
Оргтехніка для податківців

Не обійшли своєю увагою щедрі чиновники і податківців. У 2012 році сесія передбачила видатки на виконання програми поліпшення сервісу платників податків у сумі 200 тисяч гривень. За ці кошти було закуплено та передано у безоплатне користування ДПС терміном на 20 років персональні комп’ютери, візуальні панелі великої діагоналі та комунікаційне обладнання.

Згодом податківці знову звернулись до ЛМР по допомогу в облаштуванні Центру обслуговування платників податків комп’ютерами, LED панелями та комунікаційним обладнанням. І знову їх потреби були задоволені на тих же умовах і на суму 166 665 гривень.

Разом податківці отримали від ЛМР допомоги на суму понад 366 тисяч гривень.
Ремонти для прокуратури

Та найщедрішими працівники Ратуші виявились для прокуратури. Вони станом на 2012 рік вклали у ремонт будинку на вул. Богомольця, 9, у якому працює Прокуратура м. Львова, майже мільйон грн. Йдеться про ремонт даху, фасаду та заміну вікон.
Після отримання такої інформації не дивно, що до пори до часу у Садового було все у порядку з законом. Не було жодних проблем зі самовільними будівництвами, з продажем комунального майна, з експлуатацією протермінованого звалища тощо, підсумовують наостанок журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правда Показати IP 5 Липня 2016 07:22
При Янику зубожіння, а що ж тоді при Пороху???? Люди в рази стали біднішими, а влада жирує. Майдан нічому їх не навчив. Шкода, що так деребанять країну і позор владі.
А Показати IP 5 Липня 2016 08:45
А що ж ви хотіли? Справедливості і долар по 4? Ну ну... Що заслужили, те і маємо.
Всезнайко Показати IP 5 Липня 2016 09:19
Самонеміч.
тепер Показати IP 5 Липня 2016 10:07
може наршеті зрозумієте як кинув порох всіх з майданом
завжди до тепер Показати IP 5 Липня 2016 17:12
Хватить вже плакатись - кинули, обманули і т п . Порох шо сам себе вибрав - ні. Вибрав його тупий народ, якого 25 років життя під олігархами нічого не навчило. Вже смердить читати такі коменти, Самі себе кинули. Привикли шукати крайнього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus