USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Мийні засоби для дитсадків: чому батьки надалі платять?

6 Вересня 2016 18:08
Луцька міська рада виділила з міського бюджету 142 тисячі гривень на засоби гігієни для дошкільних закладів міста. «Міська влада потурбувалася», - відзвітував міський голова. Тим часом, начальник управління освіти Олег Гребенюк менш оптимістичний. Каже, "надіємось що цього на трішки вистачить".

І справді, попри новацію, батькам луцьких дошкільнят надалі оголошують списки покупок, які необхідно зробити для дитячого садка. Цікаво, що у переліку речей – ті ж мийні засоби, на які виділили кошти з бюджету.

Що думають батьки з приводу забезпечення навчальних закладів необхідними засобами та яким бачать альтеративне вирішення цієї проблеми, - про це та інше дізнавались журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини в рамках проекту «Соромлюся запитати».


Нагадаємо, інформація про закупівлю мийних засобів з’явилась 30 серпня на сторінці управління освіти, в стрічці новин сайту Луцької міської ради, та на сторінці міського голови Миколи Романюка у мережі Фейсбук.
Цього року міська влада вперше за останнє десятиліття знайшла гроші на забезпечення дошкільних закладів засобами особистої гігієни. Між тим, окремі завідувачі луцьких ДНЗ, очевидно за звичкою, включили мийні засоби до списків обов’язкових покупок, які повинні зробити батьки для потреб дитячого садка. Цю тему дуже активно обговорювали як користувачі мережі Фейсбук так і батьки дошкільнят між собою.

Мама Катерина, яка цьогоріч вперше веде сина у ДНЗ № 3, розповідає, що на батьківських зборах піднімалося питання щодо переліку необхідних речей, які потрібно мати малюку з собою. Зі слів мами, зокрема це мило, туалетний папір, вологі серветки тощо.

«Я не проти принести мило і туалетний папір своїй дитині, але чому батьки повинні це робити, якщо на такі потреби виділили кошти з міського бюджету? Якщо мийних та гігієнічних засобів не вистачає, то навіщо робити піар-кампанію і звітувати про те, що на ці речі витрачені кошти платників податків?», - задається питанням працююча мама, яка виховує дитину сама.

Мама Тетяна, надала журналістам ІА Волинські Новини список покупок, який отримала в ДНЗ№ 10 під час батьківських зборів напередодні 1 вересня.
Жінка розповідає, що в групі - 30 дітей, кожній дитині батьки купують мило та засоби для прання, мінімум раз в півроку.

«Це ж цілий рік можна коври прати у всьому садочку! Куди йдуть батьківські гроші?!», - обурюється жінка.

Інтернет-спільнота також не залишалась осторонь теми забезпечення садочків гігієнічними засобами. Користувачі мережі Фейсбук скаржилися меру на те, що завідувачі дошкільних закладів переконують батьків у тому, що того, що виділила міськрада - недостатньо. Натомість, далі просять у батьків придбати мийні засоби для своєї дитини самотужки.
Батьки пропонують запровадити прозору систему обліку, аби громадськість мала конкретні важелі впливу на керівників ДНЗ.
Депутат Луцької міської ради від фракції «УКРОП» Борис Смаль, каже що питання організації обліку батьківських коштів, які збираються на потреби груп та садочків, уже давно лобіюється ним у міській раді. З його слів, одноразове виділення коштів на потреби садочків, це «кинута кістка», а не вирішення проблем, які тягне за собою застаріла система виховательських зошитів, де ведеться «облік від руки» усієї готівки, зібраної з батьків.

Депутат переконує, що проблему розподілу коштів можна вирішити, якщо добровільні внески будуть облікуватися на банківському рахунку, а контролювати їх розподіл будуть самі батьки.

«Кожен повинен займатися своєю справою: вихователі повинні виховувати дітей, а не збирати касу з батьків. Наразі ж, персонал навчальних закладів ініціює збір готівки, і при бажанні, будь-хто може купити необхідні засоби на базарі в підприємця, який в чек вписує 200 гривень, замість 150, бо йому це нікому не показувати. А якщо об’єднати усі 66 навчальних заклади, зосередити батьківські пожертви на рахунках, залучити спонсорів, то це буде потужний оптовик, який зможе закупити необхідний товар безпосередньо в дистриб’ютора, по оптовій ціні та з доставкою по навчальних закладах. А головне – це прозорий облік безготівкових коштів», – переконує депутат.

До слова, нагадаємо у Луцьку діє вже шість Фондів розвитку дошкільних навчальних закладів.

Зі слів Бориса Смаля, міський голова не підтримав його ініціативу. Натомість розпорядився виділити гроші на мийні засоби з міського бюджету. Суму, яка необхідна на забезпечення садочків гігієнічними засобами, назвав начальник управління освіти Олег Гребенюк. І хоча, цієї суми вистачить максимум на два місяці, міська влада закрила це питання, не підтримавши подану фракцією «УКРОП» пропозицію вирішення проблеми.

Журналісти ІА Волинські новини поцікавились у начальника управління освіти Луцької міської ради Олега Гребенюка, чи достатньо 142 тисячі гривень для забезпечення потреб усіх луцьких ДНЗ на рік, адже це виходить приблизно 11 гривень на дитину.

«Звичайно ні. Але це і не є остаточна сума, яка виділяється на весь рік. Ці 142 тисячі гривень виділили, аби дитячі садочки були готові розпочати навчальний рік. Ми надіємось що цього на трішки вистачить».

Те, що деякі вихователі та завідуючі і далі збирають з батьків кошти на те, чим їх забезпечила держава, Олег Гребенюк назвав «непотрібною ініціативою».

«Ми рекомендували усім завідувачам ДНЗ вивісити на стендах весь перелік гігієнічних засобів, які були виділені на садок. Щоб батьки були в курсі і подібних інцидентів не траплялося», – резюмує чиновник.

Проте на питання журналістів про наступне виділення коштів на потреби навчальних закладів Олег Гребенюк відповісти не зміг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 52
дідо Показати IP 6 Вересня 2016 18:43
Нехай ці батьки розкажуть , скільки вони заплатили податків з своєї мінімальної зарплати та конверта. Найбільше вимагаютьті, хто нічого не платить та сидить на соціальній допомозі.
Тетянка Показати IP 6 Вересня 2016 19:37
Я сама без попередніх натяків принесу в групу і білизни і інші засоби, бо хочу, щоб в групі прибирали, а не економили і розвозили тільки мочалками грязь. Хочу, щоб моя дитина їла з чистого посуду і ходила по чистій підлозі, не говорячи про санвузол. Кількість чистячих засобів, виділена державою, мізерна!
Лучанин до Тетянка Показати IP 7 Вересня 2016 10:00
Ваша дитина ходить до працівників дитсадка додому? Швидше за все саме туди і підуть ваші мийючі засоби..
мама до Лучанин Показати IP 8 Вересня 2016 16:16
і як ви довіряєте працівникам садка своїх дітей(найдорожче в цілім світі),якщо підозрюєте їх в усіх смертних гріхах!!!!!Коли ідете в лікарню,такий список купуєте на тиждень!!!!А всі хочете"чистенько"і"акуратненько".
анонім Показати IP 6 Вересня 2016 19:40
Не платіть, а принесіть самі в садок миючі засоби. Я думаю, що в групі не відмовляться. Тоді помічнику вихователя не треба буде дуже економити і рахувати каплями білизну чи ще щось подібне
Мама до анонім Показати IP 7 Вересня 2016 08:58
А ти впевений,що ця няні не покрадуть ці миючі засоби додому. Покрадуть.Потрібно,щоб все було прозоро, не вруки давати гроші, а через банк.Тоді буде толк.Подивіться,як жмвуть завідуючі,завгоспи. Їздять на машинах крутих-це за зарплату 1500. Вонти крадуть все.А їжа яка? Помиї. Мясо дають раз у иімяць.Моя дитина там нічого не хоче їсти. За що плачу 450 грн не знаю. Ремонт по 600 грн здавалися.На групу на гуртки,які нікому непотрібні і нічого не дають дитині також по 30 грн.Одні повара розкрадуть все і їм наближені.А перевірте хто працює у садочках.Вся родина завідуючих і її знайому куми,свати.Порука кругова. Грамоти дають сторожам садочків,бо він родич завідуючої .Не вихователям,які кожен день працюють з дітьми,а сторожам.А віг ходить,як гестоповець-відставний воєнний.Отак працює совдеп.
До мами до Мама Показати IP 7 Вересня 2016 13:30
Мамо, ви явно не в адекваті! Няні покрадуть ваші миючі? Ви говорите дурню! Ви знаєте. що дали няні до нового року? 2 рулони паперу, 1 банку хлорки, миюче 1 банка для посуду і мило. причому, що миюче і мило ті які не піняться і не миють. Дали не дозволені "Бджілку", а якусь х...ню. І в садочках кормлять нормальну. Принаймні,в той де ходить дитина моя. 3 рази різне, м'ясо є завжди, свіжі овочі. А ви "гоните! на молодший персонал. У всьому винна держава і її керівництво. а страждають як завжди прості люди. До речі, завідуюча строго-настрого заборонила просити у батьків засоби гігієни. Не видали ні серветок, ні толкового мила. чим діти мають витиратись - питання.
Ірина до Мама Показати IP 8 Вересня 2016 17:50
А в який садочок ви ходите? Явно не в №10. І очевидно ви не мама. А якщо в №10, то краще не водіть і не паплюжте його імя. Сидіть вдома, купіть машину, їжте м"ясо, займайтесь з дитиною самі, як вам щось не подобається. Фу, гидко читати.
САНИТАР до анонім Показати IP 23 Липня 2018 17:48
Так приносьте відразу вихователям миючі та дез.засоби додому. Скільки ситого не корми все одно щось спиз*е. З нещясної зарплати такі податки, та ще ЗДАЙ, ЗДАЙ, ЗДАЙ. СКОРО БУДЕ приносьте свої миючі і самі мийте.
дядко Вітя Показати IP 6 Вересня 2016 19:57
Смаль нормальний чоловік!
МАМА до дядко Вітя Показати IP 8 Вересня 2016 10:25
Їжа паскудна, підтримую повністю попередній коментар. Не знаю що у вас за садочок, але в нас так само дають г...но а не їжу. І якщо ви кажете що у вас завжди мясо і свіжі овочі, то чого у інших не має того? Постачальник продуктів один на всі садочки Луцька))) Крадуть няні, крадуть вихователі. Ви їх захищаєте бо є працівником садочку?
Мама Показати IP 6 Вересня 2016 21:03
В садку #10 ми постійно купуєм мило рідке,туалетний папір,серветки, і т.д.Міг садок закупити ці засоби за ті кошти,що ми здаєм кожен місяць у фонд садочка.
Igor Показати IP 6 Вересня 2016 21:23
147000 / 41 (Кількість садків) приблизно 3500 грн. В місяць це 291 грн. Приблизно 10 груп в садочку. І в підсумку 29 грн. в місяць на групу. Питання багато можна накупляти ?
так отож до Igor Показати IP 6 Вересня 2016 21:50
то нахіба хвалитися? давайте чесно скажемо: шановні батьки так і так. все дороге, потреби великі. давайте разом: трошки ви, трошки бюджет (співфінансування - модне слово сьогодні). і прошу дуже. Натомість "потурбувалися"...
Тьотя ЗОСЯ Показати IP 6 Вересня 2016 22:07
Начальник управління освіти Олег Гребенюк менш оптимістичний. Каже, "надіємось що цього на трішки вистачить". Він перепутав , що виділені кошти не на штат працівників ,а на дитячі заклади ! А кошти ,що сплачують щомісячно батьки за дитину ...??? Вистачить ,якщо раціонально використовувати.
123 Показати IP 6 Вересня 2016 22:23
А відомі випадки. коли вихователь з помічником просто ділили між собою миючі та засоби гігієни. забезпечуючи домашні потреби.
анонім до 123 Показати IP 6 Вересня 2016 23:11
Кому не подобається, то варто завести дитину на пів дня в приватний садок за 800 грн. В місяць. Де і не годують і не має денного сну.
Віка до 123 Показати IP 7 Вересня 2016 14:34
А ви хоча б день попрацюйте замість них. В групах до 30 дітей, і до кожного треба знайти підхід, кожного нагодувати, вмити, одягнути, і за це все отримують копійки. Якщо вона і візьме собі білизну чи миюче, то це не злочин. Ви краще подивіться скільки наші депутати привласнюють. Нехай краще журналіст в них візьме інтерв'ю, як вони на свою зарплату, так розкішно живуть. Виділили на кожну дитину по 11 грн, що за них в теперішній час можна купити? Серветок не закупили, чим витирати дітей? Я сама мама і хочу щоб в моєї дитини було найкраще, і не проти заплатити. А тим хто робить скандали - порада: "Заведіть своїх дітей в приватні садочки і платіть там".
Катерина Показати IP 6 Вересня 2016 22:33
В Шацькому садочку, окрім засобів гігієни батькам потрібно придбавати кожного року тюль на вікна, коврики в коридори, покривала на дитячі ліжка.Вихователі кажуть, що селищна рада поки ще не виділила коштів. правда може ще виділить. Хотілось би отримати звіт від влади по виділенню коштів, проте батьки бояться запитувати, щоб небуло потім зверхнього ставлення до їх дітей. а чиновники не поспішають публічно про це звітувати.
той, що зна Показати IP 6 Вересня 2016 22:49
В садочках ніхто не хоче працювати. Маю дитину дошкільного віку, що ходить в середню групу. Вихователів " в день з вогнем" не знайти. Вже дітям потрібно було б щось і починнати вчити, закупляти якісь прописи, а в нас і вихователя не має постійного. То того, то того кидають на групу. До чого котимось?
лучанка до той, що зна Показати IP 8 Вересня 2016 10:43
Та ти шо говоришь? Ніхто не хоче йти працювати? Та туди тільки по великому блату влаштуєшся. Там працюють всі свої тато,мамо,брат,сестра,кум,сват. І заробітна плата в них 3000 тисячі і більше.Не така вже й мала.Така ,як у нас всіх.Але ми не крадемо,бо не має що красти.
м... до лучанка Показати IP 20 Жовтня 2016 20:24
спочатку потрібно бути впевненому а потім писати.У кожному садочку вільні посади і нянь і інших ,зарплати низькі ,дітей багато і батьки підозрюють в крадіжках .Кому потрібна така робота?тільки тим в кого другої робоьи немає,а жиьи якось треба,або ті які дуже люблять дітей-ваших дітей.Багато знаю мам які сидять дома ,а дитина в садочку де її об'їдають обкрадають то можливо тримайте дитину вдома .Запрошую на роботу в садочок знаю де є вільні посади-зарплати 1400-1500грн.Намиєтесь,наноситесь відер і кастрюль за день.дітей одягните на вулицю 30 шт награєтесь з ними що й миючих до дому не захочете нести бо сили не буде.Всі питання до міністра освіти і Грибенюка
Лучанка Показати IP 7 Вересня 2016 07:53
2роки ходить моя дитина в садочок номер1...по 30 гривень здаєм що місяця на фонд групи і ремонт садочка,крім цього самі купуєм фарбу в кінці року на майданчик і ремонти робим за власні кошти...і засоби гігієни купуєм по два рази на рік...жахливе харчування в садочку горох через день з кашою чередується...до зав.недостукатись!!!!Але виходу немає іншого мусово ходити батькам на роботу а дитині в садочок(((
лучанка Показати IP 7 Вересня 2016 08:59
В садочку №30 збирають по 20 грн. в фонд груп і по 20 грн. в фонд садочка, а за ціле літо ніякого ремонту так і не робили.
Оля Показати IP 7 Вересня 2016 09:38
Ви перно не знаєте скільки коштує ремонт...... матеріали + найняти майстра..... Поцікавтеся спочатку
Анонім до Оля Показати IP 7 Вересня 2016 11:59
А ви певно не знаєте, що керівник цього садочка собі будує...Поцікавтеся спочатку. Окрім того, там "прохідний" двір - вихователів на місці часто немає, діти - хто де (хто "відстав" на дворі, хто по коридорах гуляє). Батьки по 20 хв. чекають в групах поки вихователі "з'являться" на робочому місці.По готівці жодного звіту.
КОСТЯНЧ до Анонім Показати IP 8 Вересня 2016 02:34
Це і так диво, що виділили хоч якісь кошти на ті мийні засоби, бо держава чогось на такі потреби ніколи грошей немає... Про прозорість витрат коштів на садок і на групу: хто б там що не говорив, точніше триндів- облік ведеться, і щомісяця звітують (сам особисто бачив) і надаютьзвіт про витрати... А те, що окремі депутати хотять запіаритись, що мол вони там "борці за прозорість батьківських коштів" нехай самі краще дадуть грошей на ремонт садка чи ті самі засоби і багато не говорять! І тим більше ніхто краще не подбає за наших дітей, ніж ми самі! Тим вихователькам і няням за життя треба ставити пам'ятники за ту їх працю за такі зарплати!
Разом пили Показати IP 7 Вересня 2016 09:45
Батькам дійсно доречно долучатись фінансово, якщо мають таку можливість! АЛЕ НЕ ГОТІВАС МАЄ ХОДИТИ, а БЕЗГОТІВКА!!!!!!! -тут велика проблема. Освітні заклади стали центрами збору ГОТІВКИ
Ната Показати IP 7 Вересня 2016 13:33
Людоньки, просто тримайте діток дома, раз в садочках так погано! А то мамаші брови понамальовують, нігті понарощують, вії поприліплюють, туфлі як в корови на платформі і почесала на роботу (більшість не на завод) або й взагалі дома сидить. А дитя з ранку до смерканку дома. Садки переповнені, а ви тут кричите як багато платити і що там всі все крадуть!
мама що працює до Ната Показати IP 8 Вересня 2016 11:44
я бачу у вас комплекс неповноцінності. І ви спробуйте себе привести в порядок, а тоді не будуть мерещитися тільки жінки з бровами нафарбованими та віями наклеїними. Цікаво де це в Луцьку жінки на заводі повинні працювати? на якому це? Як говориться: "хто на що вчився"
1212 Показати IP 7 Вересня 2016 13:37
Батьки самі несуть вихователям вчителям різні так би мовити гостинці....питання чому????? Навіщо міняєте унітази за власний кошт...Закінчилися часи халяви...люди вчіться жити що за все треба платити.
аНГЕЛІНА Показати IP 7 Вересня 2016 14:12
і що там можна вкрасти? на 33 садочок дуже мало виділили!!!! все одно мусимо докупляти, щоб нашим дітям було комфортно!!! дуже мало виділено!!!!!!!! копійки!!! а канцелярія???!!! миючих засобів менше купляти, дякуємо романюку, а альбоми, олівці та інше????? РОМАНЮК, ДЕ?????????????? ,
24 Показати IP 7 Вересня 2016 14:23
в садочку 24 вихователь нечує дітей бо глуха як тетеря
24 днз до 24 Показати IP 13 Вересня 2016 20:32
Галина Іванівна цю виховательки прикриває
Татьяна Показати IP 7 Вересня 2016 14:50
Батьки! А хто, що скаже на рахунок благодійних внесків при зарахуванні до дитячого садку? (від трьохсот грн.)
33-ій до Татьяна Показати IP 7 Вересня 2016 21:13
500 грн !!!
справедливо так Показати IP 7 Вересня 2016 15:47
треба завести в державі правило- брати в садок дітей тільки працююих батьків,тобто тих,з чиїх доходів сплачено податки і утримується дитячий заклад- решту мам ,які сидять вдома нехай глядять і виховують дітей самі ,адже вони домогосподарки, а хочуть у садочок- то сплачують повну ватрість утримання дитини, от і вирішимо вашу проблему з недостатнім фінансуванням.
Олена Показати IP 7 Вересня 2016 22:37
В ДНЗ 10 фонд садочка 15гривень.Романюк виділив аж 6000 грн на миючі засоби на цілий садок.Це смішно......2 рулони туалетного паперу на тиждень на 40 дітей.Зробив собі піар.А садочки мають віддуватися.ДНЗ 10 ти найкращий.
Оксана Показати IP 7 Вересня 2016 22:48
В 10 садку кожного місяця біля кабінету завгоспа на стенді вісить розпис куди витратили кошти.Р.S якось у діловода запитала на що тратять гроші то вона без проблем дістала папку у якій розпис на кожний місяць та продемострувала усі чеки.Та ще й запропонувала калькулятор,щоб я перерахувала.Отак.
Анюта Показати IP 7 Вересня 2016 22:56
Це комусь треба було розпіаритись.Смішно було як журналіст бігав від одного до другого.В кожному садку є фонд садіка та фонд групи.А щодо благодійної допомоги,а за що в садку мають робити ремонти.Не хочуть здавати,будь ласка,закочуйте рукави до ліктя в вйо,а не моя хата з краю.
Мама Показати IP 7 Вересня 2016 23:08
Які всі розумні!то вихователі- тетері.То їсти дають не те , що хотіли ваші діти.то засоби гігієни неси.Моя вам порада попросіть завідувача,щоб дозволила вам попрацювати 1 тиждень в групі ,замість вихователя.І тоді мої хороші,ви зрозуміли,як це ,коли приходить щодня 27-30 дітей,а з ними мамаши з претензіями.і ви відчули на собі ,весь смак роботи вихователя.
Луцьк до Мама Показати IP 8 Вересня 2016 10:30
Ну то не хай не ідуть працювати вихователями))) Любиш дітей будь ласка терпи, раз вибрала собі таку професії. Напрягає, будь ласка в міністри чи ще кудась. А мамаши з претензіями довірять Вам своїх дітей, аби ви оставляли на когось свою дитину я думаю так само були б претензії.
Мама дитини Показати IP 8 Вересня 2016 11:15
Соромлюсь запитати чи міька рада знає скільки цих миючих отримає кожна група наприклад в садочку який відвідує моє маля в групі 35 діток їм на різвиділили 2 рулони туал.паперу, 2 баночки по 500мл. рідкого мила і 2шт. засобу для туатету,питання одне що це таке? і як це називається. Фонди не забрали їх продовжують здавати батьки.
Мама дитини Показати IP 8 Вересня 2016 12:02
І ще одне моя дитина відвідує садочок 40 "Дивосвіт" завідуюча ще та персона, яка дозволяє собі і погрожувати і натякати на те що в неї черга велика і охочих відвідувати садок безліч. Скажу одне в яслах купляли все меблі миюче іграшки крини міняли, в молодшій робили ремон по нормам обійшовся 800грн. тепер дидакт.матеріали,подарунки вихователям дітям канцеляріїя. мене цікавить одне новий садок на фонд садочка не розумію куди ідуть гроші що вони там ремонтую чи закупляють
Cds до Мама дитини Показати IP 8 Вересня 2016 15:33
То підіть, мамочко, і запитайте на що ідуть кошти!Чому не цікавитесь? Бо байдуже, легше ж плітки передавати. У садку є і звіти в групах по коштах, і звіти по садочку! ПРИХОДЬТЕ І СПІЛКУЙТЕСЬ!!!!!
Уу Показати IP 8 Вересня 2016 22:20
В 6 садочку дуже хороші вихователі.
Мама двох дітей до Уу Показати IP 13 Вересня 2016 12:18
В мене двоє дітей ходять в 6 садочок. Вихователі хороші в обох групах, Гуртки платні, але це зрозуміло, в штаті працівників , які б Їх вели нема. Гуртки потрібні, що б дитина розвивалася, не хочеш свою дитину не записуй. Кошти збираються, але всі звіти по їх використанню, висять на дошках оголошень, бери перевіряй. Вихователі і завідуюча не винні , що вони працюють в таких умовах, які створила їм держава. Порядні люди , люблять дітей і ми маємо їм бути вдячними за їх роботу. Треба бути адекватними, а не просто бути всім незадоволеними і самому нічого не робити.
123 Показати IP 9 Вересня 2016 08:50
Мої діти ходять до ДНЗ N5 тому цей садочок вже знаю особисто 5 років. Так не все геть ідеально, але працюють порядні люди, я їм повністю довіряю своїх дітей. Якщо попросили принести якесь миюче звичайно я принесу. І до речі в групі завжди ідеальна чистота і дуже гарно пахне. Я не знала що навіть всі іграшки час від часу перемивають вихователі і няня!!а коли діти хворіють на "дитячі хвороби " так то взагалі ту групу перемивають 10 разів на день щоб менша ймовірність заразити інших діток була!!! А коридорна прибиральниця це взагалі людина-золото, реально коли не прийдеш в садок, вона то там коридор миє, то сходи, то плінтуси, то вазони протирає!!! І мої друзі коли заходять в садок часом як забираєм дітей то всі кажуть що в нас на коридорі не "воняє" запахом кухні(жареного,пареного як в садочках буває) а в нас пахне пральня на весь садок
123 Показати IP 9 Вересня 2016 08:53
Мамочки які возміщаються що треба купити в садок своій дитині туалетний папір і рідке мило, я не знаю що ви будете робити як підете в школу
мама Показати IP 11 Вересня 2016 14:18
\Дорогенька пані\Ттеслюк., чому нічого не пишете про 17-ту школу в яку ходить ваша дитина . там несуть ще быльше як у садок , А понятно там вам потрібно хорошіі оцінки для дитини , а тут можна писати що завгодно , Отямтеся, не подобаэться поряд новий садок поспішайте туди, Щасливої дороги.!
Пані Теслюк Показати IP 12 Вересня 2016 15:59
Доброго дня шановні! Бачу комусь кортирть поговорити про мене без мене! По перше, моїй дитині в 17 школі не дали жодного списку. По друге, оцінок нам ще не ставлять! А коли в школі почнуть перегинати "палку" то я мовчати не буду! По третє, тут нема жодного мого коменту... Кому кортить зі мною поговорити чи послати кудись- дзвоніть! Я завжди є була і буду за справедливість! І одне місце лизать не буду! Отакий мій комент сюди!
свідомий Показати IP 3 Січня 2017 13:49
Цікаво куди йдуть податки якщо на саме найдорожче на дітей ніколи не вистачає. Може на премії меру і його прихвостням. Більш ніж впевнений що ті ремонти майданчики вставлені вікна за кошти батьків потім чиновник з міськради проводить по бугалтерії як зроблене за бюджетні кошти і кладе цю суму собі в кишню не забуваючи мера профільного заступника і завідуючу.Ті ремонти вже доходять в деяких випадках просто до маразму ремонти задля ремонту і враховуючи той фанатичний натиск з яким деякі процівники ДНЗ фактично вибивають ці кошти з батьків говорить про їх прямий фінансовий інтерес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus